Papa Emeritus 16. Benediktus için San Pietro Bazilikası'nda cenaze töreni

Emerit Papa 16. Benediktus, gerçekleştirilen cenaze töreninin sonrasında San Pietro Bazilikası'nın altında yer alan ve diğer eski papalarında bulunduğu mezarlar odasında gömüldü.

DÜNYA 05.01.2023, 17:42
Papa Emeritus 16. Benediktus için San Pietro Bazilikası'nda cenaze töreni

31 Aralık günü Vatikan'da hayatını kaybeden 95 yaşındaki Emerit Papa 16. Benediktus adına San Pietro Meydanı'nda cenaze töreni gerçekleştirildi.

Sade bir cenaze töreni düzenlendi

Katolik Kilisesi geçmişindeki 265. papa olarak kayıtlara düşen Emerit Papa 16. Benediktus’un asıl ismi Joseph Ratzinger’di. 10 yıl öncesinde rahatsızlığından dolayı görevini bırakmıştı.

Kilise geçmişinde ortalama 600 senenin ardından hayattayken vazifesini bırakan ilk papa olarak bilenen 16. Benediktus, emerit olmasından ötürü kendisinin de talebi üzerine sade bir cenaze töreni ile uğurlandı.

Çok sayıda Avrupalı yetkili katılım sağladı

Mevcutta görev yapan Papa Franciscus'un idare ettiği cenaze törenine, Kolombiya Dışişleri Bakanı Alvaro Leyva Duran, İspanya eski Kraliçesi Sofia, Belçika Kralı Philippe, Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Giorgia Meloni, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Olaf Scholz'ın da yer aldığı üst düzey devlet yetkilileri katılım sağladı.

Papalık mezarlık odasına taşındı

Geniş güvenlik tedbirlerinin sağlandığını, Vatikan hava sahasının belirli bir süre içerisinde kapatıldığı, 65 bine yakın kişinin izlediği ve 1000 kadar gazetecinin akredite olduğu San Pietro Meydanı'nda yer alan cenaze törenine 4 bin rahip, 400 piskopos ve 120 kardinal katıldı.

Ortalama 1,5 saat kadar devam eden cenaze töreninin sonrasında 16. Benediktus'un cenazesi, San Pietro Bazilikası'nda bulunan papalık mezarlar odasına taşındı.

16. Benediktus'un daha önce kendisinin istemiyle aziz ilan edildiği ve 2021 Mayıs ayında bazilika içerisinde farklı bir alana götürülen eski Papa 2. Jean Paul'ün kalıntılarının yer aldığı mezara defnedildiği belirtildi.

Yorumlar (0)