Papa'dan Erdoğan açıklaması

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, ülkemizin Ukrayna ve Rusya Federasyonu arasındaki arabuluculuk gayretlerinin Vatikan'da da büyük takdir topladığını kaydetti. Göktaş, tokalaşma esnasında Papa Franciscus'un kendisine söylediği "Cumhurbaşkanı Erdoğan sulhu sağlamaya yönelik çabalarını sürdürmeli." şeklindeki sözlerini de aktardı.

DÜNYA 10.01.2023, 01:04 10.01.2023, 17:33
Papa'dan Erdoğan açıklaması

Göktaş, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, yeni yıl sebebiyle Vatikan'daki büyükelçileri kabul eden Papa ile görüştüğünü belirtti. 

Papa Franciscus'un, tokalaşma esnasında kendisine söylediği "Cumhurbaşkanı Erdoğan sulhu sağlamaya yönelik çabalarını sürdürmeli." şeklindeki sözlerini aktaran Göktaş, bahse konu paylaşımında "Ülkemizin Ukrayna ve Rusya Federasyonu arasındaki arabuluculuk gayretleri Vatikan'da da büyük takdir topluyor." ifadelerini kullandı.

Papa Franciscus'tan 'sulh' vurgusu

Vatikan'da görev yapan büyükelçilerle senelik geleneksel buluşmasında konuşma yapan Papa Franciscus ise dünyadaki bölünmelere ve savaşlara işaret ederek 'sulh' dileğinde bulundu.

Papa, diplomasinin problemlerinin çözümü, iş birliği ortamının oluşturulması ve ortak gereksinimlerin karşılanması için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Ukrayna'daki savaşın yalnızca yıkım ve ölüme değil, aynı zamanda soğuk ve açlıktan ölümlere de sebep olduğunu belirten Papa, "Gıda ve enerji üretimi alanlarındaki yansımaları sebebiyle etkileri başta Orta Doğu ve Afrika olmak üzere Avrupa'nın haricinde de bütün bölgelerde hissedilen bu manasız çatışmanın bir an önce sonlandırılması için çağrımı yinelemek mecburiyetinde hissediyorum." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)