Papa, Aylan bebeğin babasıyla görüştü

Papa Franciscus, geçtiğimiz yıllarda lastik botun batması sonucu sahile vuran ve dünya basının infiale neden olan Aylan bebeğin babasıyla görüşmesi sırasında gözyaşlarına hâkim olamadı.

DÜNYA 08.03.2021, 15:56 08.03.2021, 16:24
Papa, Aylan bebeğin babasıyla görüştü

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’un, Irak ziyareti dünya basınında üst sıralarda yerini korumaya devam ediyor. Irak’a ilk kez giderek uluslararası kamuoyunun dikkatini çeken Papa Franciscus, Erbil’deki temasları sırasında, Muğla’nın Bodrum ilçesinde lastik botun batması sonucu sahile vuran Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin babasıyla bir araya geldi.

Vatikan’dan açıklama geldi

Konuyla ilgili Vatikan'dan yapılan açıklamada; Papa’nın, Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi ile görüşme gerçekleştirdiği vurgulandı.

Baba özel olarak teşekkür etti!

Öte yandan açıklamada, Papa’nın, ailesini kaybeden Abdullah Kurdi’nin acısını paylaştığı ifade edildi. Kurdi'nin ise Papa'ya teşekkür ederek, Aylan bebeğin bir fotoğrafını verdiği belirtildi.

Papa gözyaşlarını tutamadı

Abdullah Kurdi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Papa’ya soğuktan ve çocukların içinde bulunduğu durumdan bahsettiğimde ağlamaya başladı” dedi.

Mültecilerin ayaklarını yıkayıp öptü

Daha önce de Katolik dünyasında bir ilke imza atarak 12 Müslüman mülteciyi ağırlayan Papa Franciscus, mültecilerin ayağını yıkayıp öpmüştü. Yaşanan olaylar için ise uluslararası medyanın bir bölümü, Papa'nın bu hareketini şov olarak yorumlamıştı.

Aylan bebek

Yunanistan'a geçmek isterken bindikleri lastik botun batması sonucu Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin yanı sıra ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişi yaşamını yitirmişti. Bodrum’da, 2 Eylül 2015’te yaşanan olay sonrasında Aylan bebeğin sahile vuran cansız bedeninin görüntüleri, Suriye'deki savaşın korkunç yüzünü bir kez daha ortaya koymuştu.
 

Yorumlar (0)