Papa Ayasofya'yı düşündükçe acı çekiyormuş!

Papa, Danıştay kararı ve Erdoğan'ın imzası ile müze statüsünden yeniden camiye dönüştürülen Ayasofya için, "Ayasofya'yı düşünüyorum. İbadete açılması çok acı verici" dedi.

DÜNYA 12.07.2020, 14:15
Papa Ayasofya'yı düşündükçe acı çekiyormuş!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın sözleriyle başlayan, dava açılması ve Danıştay'ın karar vermesi ile devam eden ve Erdoğan'ın imzası ile noktalanan Ayasofya'nın statü süreci dünyanın başını döndürdü.

86 yıldır süren müze statüsünün Danıştay 10. Dairesi'nin 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi ve Erdoğan'ın cami statüsü sağlayan imzayı atması dünyadan farklı tepkilerin gelmesine neden oldu.

Unesco (BM), AB, ABD, Rusya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Rum Yönetimi başta olmak üzere birçok birlik ve ülke Ayasofya kararını eleştirirken, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis de Ayasofya'nın yeniden cami yapılmasına karşı ilk tepkisini dile getirdi.

Katolik Kilisesi Lideri Papa Francesco, St Peter's Meydanı’nda düzenlenen Pazar ayinindeki konuşmasında, Ayasofya'nın ibadete açılmasından derin üzüntü duyduğunu söyledi.

Ayindeki konuşmasında Uluslararası Deniz Günü’nü kutlayan Papa, denizcilere selam vererek söze başladı.

Sevdiklerinden ve vatanlarından uzakta olan tüm deniz çalışanlarına sevgi dolu bir selam verdiğini belirterek ve "Deniz, düşüncelerimi İstanbul’a taşıyor." diyerek sözü Ayasofya'ya bağlayan Papa, "Ayasofya'yı düşünüyorum ve çok acı çekiyorum.” ifadelerini kullandı.

Papa bu sözleriyle katolik camiasında süregelen tartışma ve tepkileri de körüklemiş oldu.

Yorumlar (0)