Pansiyonda yangın çıktı: En az 6 kişi öldü

Yeni Zelanda’da yer alan bir pansiyonda çıkan yangında ilk belirlemelere göre en az 6 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 16.05.2023, 09:14 16.05.2023, 17:04 Şeyda Gül
Pansiyonda yangın çıktı: En az 6 kişi öldü

Yeni Zelandalı yetkililerden yapılan açıklamada başkent Wellington'daki bir pansiyonda gece saatlerinde yangın çıktığı belirtildi. İçeride çok sayıda kişinin mahsur kaldığı belirtilen yangında en az 6 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

52 kişi kurtarıldı

Binadan şu ana dek 52 kişinin kurtarıldığını aktaran Wellington Bölge İtfaiye ve Acil Durum Sorumlusu Nick Pyatt, içeride mahsur kalan birçok kişinin bulunduğunu belirtti. Pyatt açıklamasında “Bunun birçok can kaybının yaşanacağı bir olay olduğunu ne yazık ki üzülerek söyleyebilirim” dedi.

“Bundan daha kötüsü olamaz”

Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Pyatt, bu durumun bir kabustan daha beter olduğunu belirterek “Bundan daha kötüsü olamaz” ifadelerini kullandı.

Net sayı için çalışmalar sürüyor

Wellington Belediye Başkanı Tory Whanau konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Birçok kişinin hayatını kaybettiğini söyleyebilirim, ancak net sayının belirlenmesi konusunda çalışmalar sürüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor

Yetkililer, yangının çıkış nedeni hakkında herhangi bilgi olmadığını ve polisin soruşturmasının devam ettiğini kaydetti.

Yorumlar (0)