Paniğe kapılan Ermeniler sokaklara döküldü!

Fransa'da yaşayan Ermeniler, işgal altındaki toprakların Azerbaycan tarafından kurtarılması üzerine paniğe kapılarak sokaklara akın etti. 

DÜNYA 10.10.2020, 12:15
Paniğe kapılan Ermeniler sokaklara döküldü!

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim devam ederken, yeni bir gelişme yaşanmıştı.

İki ülke arasında cenazeler ve esirlerin karşılıklı olarak iade edilmesi için geçici ateşkes sağlandığı bildirilmişti. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün yaptığı açıklamada, Hadrud kasabası ile 6 köyün işgalden kurtarıldığını söylemişti. 

Fransa'da yaşayan Ermeniler, işgal altındaki toprakların Azerbaycan tarafından kurtarılması üzerine adeta paniğe kapıldı. 

Başkent Paris'te toplanan Ermeniler, Azerbaycan'ın haklı faaliyetlerine tepki göstermek için protesto gösterisi düzenledi.

Polis ekipleri, söz konusu Ermenilere sert bir şekilde müdahalede bulundu. Ermenistan bayrakları ile sokaklara dökülen protestocular, biber gazı ile dağıtıldı. 

Aliyev dün açıklama yapmıştı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, dün Hadrud kasabası ile 6 köyün işgalden kurtarıldığını duyurmuştu. Aliyev, söz konusu köyleri Çaylı köyü, Kıslak köyü, Suleymanlı köyü, Yukarı Güzlek köyü, Garacalar köyü ve Sur köyü olarak sıralamıştı. 

İki tane S-300 hava savunma sisteminin ortadan kaldırıldığını belirten Aliyev, şu ana kadar Ermenilerin eline Azerbaycan ordusuna ait herhangi bir askerî teçhizat geçmediğini söylemişti.

Aliyev, Ermenilerin işgalinden kurtarılan bölgelerde Azerbaycan bayraklarının dikildiğini ifade etmişti. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın sürekli dünya liderlerini arayarak yardım istemesini eleştiren Aliyev, Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları her türlü alacağını belirtmişti.

Aliyev, Ermenilerin söz konusu toprakları barış içerisinde terk etmeleri gerektiğini aktarmıştı. 

Yorumlar (0)