Paludan bu kez Kopenhag'da Kuran-ı Kerim yaktı

Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, bu kez ülkesinin başkenti Kopenhag'daki bir caminin karşısında Kuran-ı Kerim yakma eylemi gerçekleştirdi. Dortheavej semtindeki bir caminin karşısında polis koruması eşliğinde eylemini yapan Paludan, cuma namazından çıkan cemaati provoke etmeye çalıştı. Dışişleri Bakanlığı, bu eyleme izin veren Danimarka'yı kınayan sert bir açıklama paylaştı.

DÜNYA 27.01.2023, 18:10 Hakan Öksüz
Paludan bu kez Kopenhag'da Kuran-ı Kerim yaktı

21 Ocak Cumartesi günü Stockholm'de yer alan Türkiye'nin İsveç Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, bu kez Danimarka'daki bir caminin karşısında Kuran-ı Kerim yaktı. Kopenhag'ın Dortheavej semtinde bulunan bir caminin karşısına giden Paludan, cuma namazının bitiminde polis korumasında Kuran-ı Kerim yakarak cemaati sinirlendirmeye çalıştı.

Cemaati provoke etmeye çalıştı 

İslam Toplumu derneğine ait olan caminin karşısındaki benzin istasyonunda başında kaskla provokatif eylemini gerçekleştiren Paludan'ın ilginç hareketleri dikkat çekti. Cuma namazından çıkan cami cemaatine bakarak eylemini gerçekleştiren Paludan, Hz. Muhammed ile ilgili hakaret içerikli bir materyali sallayarak kalabalığı provoke etmeye çalıştı.

"Müslüman gençler, polis tarafından uyarıldı"

Namazdan çıkan cemaat, Paludan'ın provokasyon amaçlı davranışı karşısında soğukkanlı şekilde hareket etti. Cemaatin ileri gelenleri, taşkınlık çıkmaması adına namazdan çıkan kişilere telkinde bulundu. Paludan'ı koruyan Danimarka polisinin, cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Su ile yangın söndürme tüpü taşıyan bir grup genç, polis tarafından ikaz edildi.

Caddenin giriş ve çıkışları tutuldu

Paludan'ın provokatif eylemi sırasında bölgede adeta kuş uçurtulmadı. Eylemin yapıldığı caddenin giriş ve çıkışlarının polis tarafından tutulduğu görüldü. Danimarkalı aşırı sağcı Paludan'ın Kuran-ı Kerim yakma eylemi yaklaşık 40 dakika sürdü.

Dışişleri'nden sert tepki: "Şarlatana bir kez daha izin verilmiştir"

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önündeki eylemin ardından şimdi de caminin karşısında Kuran-ı Kerim yakılmasına Türkiye'den tepki geldi. Polis koruması altında yapılan eylemi kınayan Dışişleri Bakanlığı, "Nefret suçu bugün de Kopenhag'da işlenmiştir. İsla düşmanı şarlatana bu eylemi yapması için izin verilmesini lanetliyoruz. Bu alçak eylem, dini hoşgörüsüzlüğün Avrupa'da ulaştığı boyutları gözler önüne sermektedir. Bu tür eylemlere izin verilmesi nedeniyle Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde İslam karşıtı saldırılar artmaktadır." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)