Pakistan yeni başbakanını seçti: İşte 'Türkiye dostu' yeni başbakan...

Pakistan'da İmran Han hükümetinin güvensizlik oylaması neticesinden görevden düşmesinden sonra meclis, yeni başbakanını seçti. İslam Ulema Camiası, Pakistan Halk Partisi ve Pakistan Müslüman Ligi’nin öncülük etmiş olduğu Pakistan Demokratik Hareketi'nin destek verdiği PML-N lideri Şahbaz Şerif, yeni başbakan olarak seçildi.

DÜNYA 11.04.2022, 16:26
Pakistan yeni başbakanını seçti: İşte 'Türkiye dostu' yeni başbakan...

Pakistan'da Yüksek Mahkemenin kararının ardından meclisteki güven oylaması neticesinde İmran Han hükümeti düşmüştü. 

Yeni Başbakan Şahbaz Şerif seçildi

Bugünkü meclis seçimleri sonucunda Pakistan’ın yeni başbakanı, PML-N lideri Şahbaz Şerif oldu.

Güvensizlik oylaması konulu oturumu yöneten Pakistan Müslüman Ligi-Navaz'dan Meclis Başkan Vekili A. Sadık, boşalan başbakanlık pozisyonu için adayların, Meclis Başkanlığına gerekli başvuruyu yapmaları gerektiğini belirtmişti. Ulusal Meclis kurallarında, başbakanlık koltuğunun boşalması durumunda meclisin tartışma ya da farklı bir iş yapmadan yeni bir Müslüman başbakan seçmesi gerekiyor. Başbakanlık için başvuruda bulunan milletvekillerinden sınır olarak belirlenen 172 ve üstü oy alan kişi, başbakan olarak seçiliyor.

Türkiye dostu Şahbaz Şerif

Türkiye dostu olarak tanınan Şahbaz Şerif, Pakistan'ın en büyük eyaleti olarak bilinen 110 milyon nüfuslu Pencap'ta daha önce üç dönem Başbakanlık görevinde bulunmuştu.

Görevi sürecinde Türkiye ile yakın ilişkiler geliştiren Şahbaz Şerif, 15 Temmuz'un ardından Pakistan'daki 22 FETÖ okulunu kapattırıp bu okulları Maarif Vakfı'na teslim etmişti.

Yorumlar (0)