Pakistan resti çekti! Karşılık verilecek

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'ın kendi kontrolündeki Keşmir'in özel statüsünü değiştirmeye yönelik adımlarına ilişkin, "Bu uluslararası anlaşmazlığın (Keşmir) tarafı olan Pakistan, burada atılacak tüm yasa dışı adımlara karşı mümkün olan her türlü karşılığı verecektir." açıklamasında bulundu.

DÜNYA 05.08.2019, 15:51
Pakistan resti çekti! Karşılık verilecek

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Bakanlığı, Hindistan'ın kendi kontrolündeki Keşmir'in özel statüsünü değiştirmeye yönelik adımlarının şiddetle kınandığına dair açıklamada bulundu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hindistan tarafından alınan kararın, uluslararası alanda tartışmalı bir bölge olan Keşmir'le ilgili tek taraflı alınmış bir karar olduğu vurgulandı. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hindistan'ın tek taraflı aldığı kararı Keşmir'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından da kabul edilen ihtilaflı konumunu değiştirmeyecektir. Ne Cammu Keşmir halkı ne de Pakistan bunu kabul edecektir." 

'Keşmir halkının kendi kaderine kendisinin karar vermesine' Pakistan tarafından verilen desteğin devam edeceğine dikkat çekilen açıklamada, "Bu uluslararası anlaşmazlığın tarafı olan Pakistan, burada atılacak tüm yasa dışı adımlara karşı mümkün olan her türlü karşılığı verecektir." ifadesi kullanıldı.

"Pakistan, Keşmir'i desteklemeye devam edecek"

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Hindistan'ın Keşmir'in statüsünü değiştirmeye yönelik attığı adım hem BMGK kararlarına hem de Keşmir halkının taleplerine aykırıdır. Pakistan, her ihtiyacında yanında olduğu Keşmir'i desteklemeye ve Keşmir'de barışçıl çözümün sağlanması için ısrarcı olmaya devam edecektir." ifadelerine yer verdi. 

Hindistan İçişleri Bakanı Amit Şah, Cammu Keşmir'e diğer eyaletlerden daha fazla özerklik tanıyan anayasanın 370. maddesinde değişiklik yapılması amacıyla parlamentoya teklif sunmuştu. Amit Şah'ın duyurduğu teklif, muhalif milletvekilleri tarafından protesto edilmişti.

Parlamentoda protestoların şiddetlenmesinin ardından Amit Şah, "Bu ilk değil, 1952 ve 1962'de de benzer bir süreç yaşandı ve parlamento 370. maddeyi değiştirdi. Bu yüzden protesto etmek yerine lütfen konuşmama izin verin, tüm şüpheleriniz ve yanlış anlamalarınız giderilecek, tüm sorularınıza cevap vermeye hazırım." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)