Pakistan: "Keşmir'deki insanî durum kötüleşti"

Resmî ziyaretler kapsamında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi Keşmir'deki insanî durumun, 4 ayı aşkın süredir Hindistan tarafından uygulanan abluka ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle kötüleştiğini ifade etti.

DÜNYA 12.12.2019, 20:21 12.12.2019, 20:25
Pakistan: "Keşmir'deki insanî durum kötüleşti"

Suudi Arabistan resmî haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kureyşi, Riyad'da Suudi Arabistanlı mevkidaşı Faysal bin Ferhan bin Abdullah Al Suud ile buluştu.

Bir araya gelen bakanlar, başta Cammu Keşmir'deki mevcut durum olmak üzere, uluslararası ve bölgesel konular ile iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda pekiştirilmesine dair görüş alışverişinde bulundu.

İkili görüşmede Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan'a Cammu Keşmir hususunda bilgilendiren Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi, "İşgal altındaki Keşmir'de insanî durum, 4 ayı aşkın süredir Hindistan tarafından uygulanan abluka ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle kötüleşti." şeklinde konuştu.

Kureyşi, Keşmirli Müslümanların İslam aleminden kendilerini Hindistan'ın işgalinden kurtarmasını ve acılarını hafifletmesini beklediğini vurguladı. 

Riyad'daki görüşmede ayrıca iki ülke arasında "güvenlik ve bölgesel barış konusundaki koordinasyon ve istişarelerin sürmesi" üzerinde mutabakata varıldı.

Yorumlar (0)