Pakistan'ın eski Başbakanı Han için 2 ayrı tutuklama kararı

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han hakkında iki ayrı tutuklama kararı verildi. Han, başbakanlığında yabancı devlet insanlarından alınan heykellerin satıldığı ve geçtiğimiz sene ağustos ayında bir kadın yargıcı tehdit ettiği iddiası ile yargılanıyordu.

DÜNYA 13.03.2023, 15:05 14.03.2023, 08:54
Pakistan'ın eski Başbakanı Han için 2 ayrı tutuklama kararı

Pakistan'da yargılanmış olduğu iki davanın duruşmasına gelmeyen eski Başbakan İmran Han için iki tutuklama kararı çıktı.

Ulusal basında yer alan haberlere göre İslamabad Bölge Mahkemesi'nde Han'ın başbakanlığı zamanında yabancı devlet adamlarından alınmış olan hediyelerin satıldığı ve geçtiğimiz sene ağustos ayında kadın bir yargıcı tehdit ettiği iddiası ile ilgili yargılandığı iki davanın duruşmaları görüldü.

Tutuklama kararı verildi

İki mahkeme de duruşmaya gelmeyen Han için ayrı ayrı tutuklama kararı verdi

Mahkemelerin bu kararının sonrasında İslamabad Emniyet Müdürlüğü'nden bir ekip, Han'ı gözaltına almak için helikopter ile Lahor'a gitti.

Bununla beraber 30 Nisan tarihinde Pencap eyaletinde yapılacak olan seçimler için bugün ilk mitingini gerçekleştirmek üzere Han, Lahor'da bulunan evinden ayrıldı.

Başbakanlığında yabancı devlet adamlarından alınan hediyelerin satıldığı iddiasına ilişkin davada duruşmalara gelmeyen Han hakkında 28 Şubat tarihinde tutuklama kararı çıkmıştı.

Polis tarafından 5 Mart tarihinde Han gözaltına alınmaya gidilmiş fakat evinde olmadığı ifade edilmişti.

Han hakkında verilmiş olan karara karşı üst mahkemeye gidilmiş ve mahkeme 13 Mart tarihine dek tutuklama kararını askıya almıştı.

İmran Han hükümeti 2022 Nisan ayında düşmüştü

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen 174 "hayır" oyu ile İmran Han hükümeti düşmüştü.

Ülkede 3 dönem boyunca başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan tarihinde Meclis'te yapılan seçimde 174 oyla salt çoğunluğun desteğini almış ve başbakan olarak seçilmişti.

Yorumlar (0)