Pakistan'da kısıtlamalar 2 hafta daha uzatıldı

Pakistan Başbakanı İmran Han, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı sürdürülen mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaların 2 hafta daha devam edeceğini söyledi.

DÜNYA 14.04.2020, 17:16
Pakistan'da kısıtlamalar 2 hafta daha uzatıldı

Başbakan Han Ulusal Koordinasyon Komitesi toplantısı ardından konuşarak, salgınla mücadelede alınan kararların büyük oranda uygulandığını ve virüsün yayılma hızının yüzde 30'lara gerilediğini duyurdu.

Salgınla mücadelenin henüz tamamlanmadığını kaydeden Başbakan Han, 13 Mart'tan itibaren eğitim, ticaret ve seyahat alanında 1 aylığına uygulanan kısıtlamaların iki hafta daha uzatıldığını açıkladı.

 

Han, salgının ikinci dalgasını engellemek amacıyla halkı izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına uymaya devam etme noktasında uyararak bazı ticari işletmelerin çalışmasına izin vereceklerini söyledi.

İnşaat sektörünün çalışmalarına başlayacağını kaydeden Han, eyaletlerin bu kararı uygulamama hakkı bulunduğunu dile getirdi.

Han, ramazan ayında virüsün yayılmasını önlemek için atılacak adımların din alimleriyle görüşülerek karara bağlanacağını söylerken, salgın ve ramazan nedeniyle stokçuluk yapan ve temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarını artıranlara karşı da yeni cezalar getirileceğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)