Pakistan'da camiye saldırı: Ölü ve yaralılar var

Öğle namazı esnasında Pakistan'daki bir camiye yönelik düzenlenen intihar saldırısında 17 kişi yaşamını yitirdi, en az 90 kişi yaralandı. Ölenlerin arasında polislerin de bulunduğu, 10 yaralının durumunun kritik olduğu belirtildi.

DÜNYA 30.01.2023, 15:04 31.01.2023, 11:12 Hakan Öksüz
Pakistan'da camiye saldırı: Ölü ve yaralılar var

Pakistan'da Hayber Pahtunhva eyaletinde yaşanan intihar saldırı nedeniyle can pazarı yaşandı. Ülke basınında çıkan haberlere göre saldırı, öğle namazı sırasında gerçekleşti. Police Lines bölgesindeki camide cuma namazı kılanlara yönelik saldırıda 17 kişi öldü, en az 90 kişi yaralandı. Ölenlerden bazılarının polis olduğu kaydedildi.

10 yaralının durumu kritik

Yerel yetkililerden gelen açıklamalara göre 10 yaralının hayati tehlikesi bulunuyor. Bölgedeki hastanelere kaldırılan yaralıların tedavisine başlandığı ifade edildi. Patlamanın yaşandığı cami ile birlikte çevrede bulunan araçlar ile binaların zarar gördüğü kaydedildi. Caminin büyük kısmının patlamanın etkisiyle yıkıldığı belirtildi. Şimdiye kadar saldırıyı üstlenen bir terör örgütünün olmadığı açıklandı. 

28 Kasım'da ateşkes sona ermişti

Geçen yıl 10 Mayıs'ta İslamabad yönetimi ile sürdürülen ateşkesin sonlandırıldığını 28 Kasım'da sosyal medyadan duyuran Pakistan Talibanı (TTP), şiddetli saldırılar gerçekleştirmeye başladı. Güvenlik güçlerine yönelik saldırı emri veren TTP, ülkedeki terör yapılarını faaliyete geçirdi. Güvenlik Çalışmaları ve Araştırma Merkezinin (CRSS), geçen yıl Pakistan'da meydana gelen 506 terör saldırısında 601 kişinin yaşamını yitirdiğini, 741 kişinin yaralandığını bildirdi.

Yorumlar (0)