Pakistan'da büyük facia: En az 62 ölü

Pakistan'ın Liyakatpur kenti yakınlarında üç vagonu alev alan yolcu treninde ilk belirlemelere göre 62 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 31.10.2019, 08:43 31.10.2019, 09:53
Pakistan'da büyük facia: En az 62 ölü

Pakistan'ın Liyakatpur şehri yakınlarında patlamanın ardından üç vagonu alev alan trende ilk tespitlere göre 62 kişi yaşamını yitirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Pakistan Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, Pakistan'ın güneyindeki Karaçi'den kuzeyindeki Ravalpindi'ye giden Tezgram ekspresinde, Rahim Yar Han kentinin Liyakatpur ilçesi yakınlarında bir patlamanın meydana geldiğini ve ardından yangın çıktığını kaydetti.

Kamp ocağı (piknik tüpü) sebep olmuş

Pakistan Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, patlamaya yolcuların yanlarında taşıdıkları, kahvaltı hazırlamak için kullandıkları, "kamp ocağı" olarak bilinen iki küçük tüpün sebep olduğunu ifade ederek, trendekilerdeki yolculardan bazılarının patlama sonrasında ve yangın sırasında panikle trenden atladıkları için yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Pakistan ordusu acil doktor gönderdi

Geo News haber sitesine açıklama yapan Rahim Yar Han Emniyet Müdürü Amir Taimur, üç vagonu tamamen saran yangın ve patlama sebebiyle ölü sayısının 62'ye ulaştığını ifade etti.

Diğer taraftan kurtarma ve tedavi çalışmalarına destek için Pakistan ordusu da doktorlarını bölgedeki hastanelere ve kaza yerine gönderdi.

Pakistan ordusu, durumu kritik olan yolcuları, başka hastanelere transfer için helikopter ambulans da gönderileceğini duyurdu.

Yorumlar (0)