Pakistan Başbakanı'ndan halka çağrı: Komplo var, sokağa çıkın!

Hükümeti devirmek için dış güçler tarafından bir komplo düzenlendiğini kaydeden Pakistan Başbakanı İmran Han, "Tüm vatandaşları barışçıl protestolar için sokağa çağırıyorum." dedi. İmran Han, kendisine yönelik girişimin ardındaki dış gücün ABD olduğunu söyledi.

DÜNYA 02.04.2022, 18:22 Hakan Öksüz
Pakistan Başbakanı'ndan halka çağrı: Komplo var, sokağa çıkın!

Pakistan basını, Başbakan İmran Han için yapılacak "güvensizlik oylaması" haberleri ile çalkalanıyor. Yarın yapılacak oylama sonucunda İmran Han'ın görevden alınabileceği konuşuluyor. Pakistanlı muhalif vekillerin, 342 milletvekilinden oluşan Pakistan Ulusal Meclisi'nde 172 oya ulaşması halinde İmran Han, görevden alınabilecek. Edinilen bilgilere göre İmrah Han'ın partisinden 13 vekil, muhaliflerin yanında yer alacaklarını açıkladı.

"Yasal olarak eyleme geçeceğiz"

Kendisi hakkında yarın yapılacak oylam öncesi İmran Han'dan bir çağrı geldi. Söz konusu oylamanın "dış güçler" tarafından başlatılan ve kendisini indirmeye yönelik bir girişim olduğunu belirten Pakistan Başbakanı, "Bütün vatandaşları barışçıl protestolar için sokağa çağırıyorum. Bu komployu kuranlara yönelik yasal bir eylem planı hazırlıyoruz. Henüz ayrıntıları veremem." ifadelerini kullandı. 

"Pakistan'a ihanet ediyorlar"

Güvensizlik oylamasının Pakistan'ın iç işlerine karışan dış güçler tarafından organize edildiğini ileri süren Han, görevden alınması halinde yaşanacakları anlattı. Pakistan Başbakanı, "Ben devrilirsem yerine muhalif parti PML-N lideri Şahbaz Şerif gelecek. Bu durumda benim yönetimim istemeyen yabancı güçlerle anlaşılacak. Dış müdahaleleri istemiyorsak yarınki oylamaya karşı çıkmalıyız. Söz konusu dış güçler, medya organlarına da para yediriyor. Bu insanlar, Pakistan'a ihanet ediyor." dedi.

ABD'den yalanlama geldi!

Ordu mensuplarının eleştirilmemesi gerektiğine değinen İmran Han,"Onlar sadece kendilerine emredileni, yani işini yapıyor." ifadelerini kullandı. 31 Mart'ta kendisine karşı yapılacak güvensizlik oylamasına ilişkin konuşan İmrah Han, ABD'yi suçlamıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, İmrah Han'ın iddialarının tamamen asılsız olduğunu dile getirmişti.

Yorumlar (0)