Pakistan Başbakanı İmran Han görevden alındı!

Pakistan Meclisi, Başbakan İmran Han hakkında yapılacak güvensizlik oylaması için toplandı. Yapılan toplantı sonucunda İmran Han hükümeti düşürüldü.

DÜNYA 09.04.2022, 23:19 10.04.2022, 00:03 Hakan Öksüz
Pakistan Başbakanı İmran Han görevden alındı!

Pakistan Başbakanı İmran Han, uzun süredir muhaliflerin eleştiri odağındaki isimdi. Pakistan Yüksek Mahkemesi, 7 Nisan'da alınan kararla İmran Han için güvensizlik oylaması yapılmasına hükmetmişti. Pakistan Meclisi, söz konusu oylama için toplandı.

174 "hayır" oyuyla düşürüldü!

İmran Han hakkında yapılan güvensizlik oylamasından çıkan sonuç, ülkenin gündemine oturdu. Yapılan oylama sonucu 174 hayır oyu alan İmran Han hükümeti düşürüldü. Böylece İmran Han hükümeti, güvensizlik oylaması sonucu Pakistan'da düşürülen ilk hükümet oldu. Pakistan'da başbakan seçilecek yeni ismin Şahbaz Şerif olacağı tahmin ediliyor.

ABD'yi ve muhalefeti suçlamıştı!

Görevden alınan İmran Han, "hükümeti düşürmeye yönelik faaliyetleri" nedeniyle ülkedeki muhalefet partisini ve ABD'yi eleştirmişti. Bazı parlamento üyelerinin aylar önce ABD'nin İslamabad Büyükelçiliğine gittiğini kaydeden İmran Han, "Bana karşı güvensizlik oylamasının yapılacağı, aylar önce onlara söylendi. " ifadelerini kullanmıştı. 

"10 Nisan Pazar günü halkı sokağa çağırıyorum"

Pakistan'ın "dışarıdan ithal edilmiş" bir hükümeti benimsemeyeceğini belirten İmran Han, "10 Nisan'da tüm halkı sokağa davet ediyorum." demişti. Daha önce de 2 Nisan'da benzer bir konuşma yapan İmran Han, "Muhalefet partisi, beni görevden almaya çalışıyor. Bu durum, ABD'nin açıkça iç işlerimize müdahale ettiğinin göstergesidir." yorumunda bulunmuştu.

Yorumlar (0)