Pakistan Başbakanı İmran Han'dan 'İslamofobi ile mücadele' çağrısı

Pakistan Başbakanı İmran Han, İslamofobi ile mücadele konusunda İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrı yaptı.

DÜNYA 04.05.2021, 12:01 04.05.2021, 17:20
Pakistan Başbakanı İmran Han'dan 'İslamofobi ile mücadele' çağrısı

Pakistan Başbakanı İmran Han, başkent İslamabad’da, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye olan ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

“İslam terörle bağdaştırılamaz”

Büyükelçilerle bir araya gelen Başbakan İmran Han İslam ülkelerinin, Hz. Muhammed’e yönelik hakaretlerin, 1,5 milyar Müslümanı yaraladığını belirterek, bu durumun bir ifade özgürlüğüyle ilgisinin olmadığına ilişkin Batılı devletleri ikna etme konusunda bir başarısızlığın bulunduğunu aktardı.

Meydana gelen her bir terör olayında Batılı devletlerin bütün İslam alemini kötülediğine vurgu yapan İmran Han, bireysel eylemlerin bütün Müslümanlara mâl edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Bütün müslümanların, terörün her türlüsünü şiddetli bir şekilde kınadığını dile getiren İmran Han, İslam’ın terörle bağdaştırılamayacağını ifade etti.

İmran Han, İslam’ın " terör ve radikalizm" ile ilişkilendirilmesi ve İslamofobiye karşı mücadeleye yönelik İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrıda bulundu. 

Avrupa Birliği ile görüşme iddiası

Ayrıca iddialara göre, hükümetin, Pakistan’daki dine küfür yasaları konusu ile beraber Pakistan’ın Avrupa Birliği’ne gümrüksüz ürün ihracatını sağlayan GSP arasında bir ilişki olmadığı konusunu Avrupa Birliği ile görüşeceği belirtildi.

Avrupa Parlamentosu 30 Nisan'da , "dine küfretme yasaları sebebiyle azınlıklara karşı artan suçlamalar" sonrası Pakistan’da dini bakımdan azınlık durumda bulunan gruplara özgürlük verilmesi ve Pakistan’ın AB'ye gümrüksüz ürün ihracatını sağlayan GSP+’nin yeniden gözden geçirilmesine ilişkin kararı kabul etmişti.

Yorumlar (0)