Oyuna dalan çocuk, açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti

Hindistan'da 16 yaşındaki oyun bağımlısı bir çocuk yemek yemeyi ve su içmeyi uzun süreler unutunca vücudunda dehidrasyon meydana gelerek hastaneye kaldırıldı. Çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

DÜNYA 17.08.2020, 23:57 17.08.2020, 23:37
Oyuna dalan çocuk, açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti

Yayınlanmasının ardından kısa bir zaman geçmesinden sonra dünyanın en çok oynanan oyunlarından olan PUBG son zamanlarda olumsuz olaylar ile gündeme geliyor.

Özellikle gençlerin üzerinde olumsuz etkileri olduğu için kimi ülkelerde yasaklanan oyun, şimdilerde ise bir çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu.

Oyuna dalıp, yemek yemeyi ve su içmeyi unuttu

Oyun bağımlısı 16 yaşındaki Hint bir çocuk ara vermeksizin oyunu oynayınca su içmeyi ve yemek yemeyi unuttu. Vücudunda su içmediği için dehidrasyon meydana gelerek rahatsızlanan genç hastaneye kaldırıldı.

Hastanede tedavisinin yanında koronavirüs testi de yapılan ve virüs tespit edilmeyen çocuk yaşamını yitirdi.

Hindistan oyunu yasaklamayı düşünüyor

Son dönemlerde Hindistan'da ülke genelinde oyun bağımlılığı sebebiyle can kayıplarının artması da hükümeti harekete geçirdi. Öncesinde TikTok olmak üzere birçok Çinli uygulama için yasak getiren ülke yakın bir zamanda bir başka Çinli şirkete ait olan PUBG Mobile için de yasak getirebilir.

Yorumlar (1)
Dilara 4 yıl önce
Aynı bizim çocuklar. Gidip bakayım şu çocuklara. Odalarında ne yapıyorlar