Oy zarfından çıkan gazdan zehirlendiler!

6 Ekim'de Kosova'da erken genel seçim yapılmış, Kosovalı Sırplar ise oylarını posta yoluyla kullanmıştı. Oy sayımı yapan birçok kişinin, zarflardan çıkan gazdan zehirlendiği bildirildi.

DÜNYA 13.10.2019, 19:40 13.10.2019, 20:20
Oy zarfından çıkan gazdan zehirlendiler!

Kosova'da 6 Ekim'de yapılan erken genel seçimlerde, Kosovalı Sırpların oylarını sayan onlarca kişi, zarflardan çıkan gazdan etkilenmeleri sonucu hastanelik oldu.

Kosova Merkez Seçim Komisyonu sözcüsü Valmir Elezi, oy sayımının bu sebeple durdurulduğunu, diğer merkezdeki oy sayma işleminin sürdüğünü kaydetti.

Priştine Hastanesi Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise "İkisi hamile olmak üzere 9 kadın hasta, el kaşıntısı şikayetiyle Kosova Üniversite Klinik Merkezine (QKUK) başvurdu. Söz konusu hastalardan ikisinde kusma belirtileri rastlandı. Hepsinde halsizlik ve korku hissi vardı. Tüm vakalarda enfeksiyon bulgusuna rastlanmamış olup genel durumları stabildir." denildi.

Zarfları açtıktan sonra sert bir koku almışlar

Açıklamada, "Hastalar, oy sandığı içindeki zarfları açtıktan hemen sonra sert bir kokuyu aldıklarını savundu.” ifadeleri kullanıldı.

Oyların sayılırken Sayım ve Sonuç Merkezi'nde 36 kişinin bulunduğu, olaydan fazla etkilenmeyen kişilere, ambulansla gelen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildiği aktarıldı.

Partilerin oy dağılımı

Kesin olmayan sonuçlara göre, Kendin Karar Al Hareketi (VV) oyların yüzde 25,49, Kosova Demokratik Birliği (LDK) yüzde 24,82 ve Kosova Demokratik Partisi (PDK) de yüzde 21,24 oy aldı.

Yorumlar (0)