Oteldeki patlamada 43 kişi öldü, kan bağışı çağrısı yapıldı

Küba’da 6 Mayıs günü otelde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 43’e yükseldi. 3 kişinin hala kayıp olduğu olay sonrasında tedavi edilen 37 kişi hastaneden taburcu edildi. Halihazırda hastanede yatan 97 yaralının olduğu dile getirilirken hükümet, kan bağışı çağrısında bulundu.

DÜNYA 11.05.2022, 11:04 11.05.2022, 18:07
Oteldeki patlamada 43 kişi öldü, kan bağışı çağrısı yapıldı

Küba’nın başkenti Havana’da 6 Mayıs günü bir otelde yaşanan patlamanın izleri hala silinemedi. Olay sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısı 43’e yükselirken 97 kişinin hastanede tedavi altında olduğu aktarıldı. Küba Halk Sağlığı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 37 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Ülkedeki güvenlik güçleri, patlama sırasında ortadan kaybolan 3 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.



Terör saldırısı değil “talihsiz kaza”

Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, 8 Mayıs günü hastaneye giderek yaralıları ziyaret etti. Burada basın açıklamasında bulunan Diaz Canel, olayın bir terör saldırısı değil yalnızca talihsiz bir kaza olduğunu kaydetti. O günkü konuşmasında ayrıca, kan bağışı çağrısında da bulundu. 



Otel 10 Mayıs’ta açılacaktı

Küba basınında yer eden haberlere göre otel, koronavirüs salgını sebebiyle 2 seneden uzun süre önce kapatılmıştı. Pandeminin sona ermesiyle birlikte turizm sezonu için hazırlıklarına başlayan otelde tadilat başlatılmıştı. Hem kapalı kalınan zamanda hem de tadilat sebebiyle borularda gaz sıkıştığı ve gazın patladığı ileri sürüldü. Oteli tadilatı hafta sonunda bitirilecek ve 10 Mayıs 2022 günü yeniden açılacaktı. Tarihi otel 1880 senesinde inşa edilmişti ve 1933 senesinden bu yana aralıksız hizmet vermişti.

Yorumlar (0)