ÖSO hazır!

TSK'nın Suriye'de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı gibi harekâtlarında yer alan ÖSO bileşenlerinden Hamza Tümeni ile Süleyman Şah gruplarının yeni eğitimleri görüntülendi.

DÜNYA 06.10.2019, 16:09 06.10.2019, 16:10
ÖSO hazır!

TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında bulunan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Hamza Tümeni ile Süleyman Şah gruplarının, terör örgütünden arındırılan askerî eğitim alanlarındaki tatbikatı ve hazırlıkları görüntülendi.

ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) bileşenlerinden Hamza Tümeni ile Süleyman Şah gruplarının askeri eğitimleri AA (Anadolu Ajansı) kameraları tarafından kaydedildi.

ÖSO bileşenlerinden olan Hamza Tümeni ile Süleyman Şah gruplarından, bölücü terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Afrin ilçesindeki askerî eğitimleri kapsamında yapılan tatbikata 2 bin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu katıldı.

Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebu Bekir, yaptığı açıklamada, tamamlanan askerî eğitimin, terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında tuttuğu Fırat'ın doğusunda yapılacak olası operasyon kapsamında olduğunu belirtti.

Askerî tatbikata katılan Özgür Suriye Ordusu mensuplarına, YPG/PKK terör örgütüne yönelik olası operasyon kapsamında karşılaşacakları arazi şartlarıyla mücadele etmek için savaş taktikleri öğretildiğini açıklayan Ebu Bekir, "Makineli silah kullanımı, yakın dövüş ve sokak çatışmaları eğitimi, harita uygulamalı saldırı öncesi hazırlık, sızma girişimi ve el bombası kullanımına yönelik eğitimler verildi." diye konuştu.

Seyf Ebu Bekir, "Fırat'ın doğusunu terör örgütü YPG/PKK'dan temizlemek için eğitimlerimizi tamamladık. Operasyon için hazırız. Orayı da bölücü terör örgütü YPG/PKK'dan temizleyerek barış ortamında bir bölge oluşturulacak." değerlendirmesinde bulundu.

Hamza Tümeni

Terör örgütü DEAŞ'a karşı 2015 yılında kurulan Hamza Tümeni, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı'nda ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) çatısı altında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) destek vermişti.

Hamza Tümeni; Arap, Türkmen ve Kürt olmak üzere 6 bin 500 kişiden oluşuyor.

Yorumlar (0)