Orta Amerika ülkesinde siber saldırılardan dolayı acil durum ilan edildi

Bir süredir siber saldırıların hedefinde olan Kosta Rika’da hükümet yetkilileri, ülke genelinde ‘acil durum’ ilan etti. 

DÜNYA 14.05.2022, 11:47 15.05.2022, 09:32
Orta Amerika ülkesinde siber saldırılardan dolayı acil durum ilan edildi

Orta Amerika bölgesinde yer alan Kosta Rika, bir süredir özellikle devlet kademelerine yönelik olarak düzenlenen siber saldırılarla mücadele etmeye çalışıyor. Bu kapsamda Ulusal Acil Durum Komisyonu’nu toplayan Kosta Rika Devlet Başkanı Rodrigo Chavez, son gelişmeler hakkında istişarelerde bulunarak ülke genelinde ‘acil durum’ ilan etti. 

Siber saldırıları Rus örgüt ‘Conti’ üstlendi

Siber saldırıları sebebiyle Maliye Bakanlığı da büyük zarar gördü. Bakanlıktan yapılan açıklamada, siber saldırılar neticesinde internet üzerindeki sistemlerin kullanılamaz hale geldiği ve maddi zararın hala net şekilde hesaplanamadığı duyuruldu. Kosta Rika birimlerine yönelik saldırıları ise bir Rus oluşumu üstlendi. Kendilerini ‘Conti’ olarak tanımlayan Rus şebeke, kısa süre önce bir açıklama paylaşarak Kosta Rika’daki saldırıların devam edeceğini duyurdu. 

Kimlik ve adres tespitine destek verenlere 10 milyon dolar ödül verilecek

Kısa süre önce ‘Conti’ örgütü ile ilgili açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, örgüt bünyesinde bulunan yöneticilerin kimlikleri ve adreslerinin belirlenmesine yardımcı olan kişilere 10 milyon dolar ödül verileceğini ilan etmişti. 

“Bazı dijital uygulamalarımız devre dışı kalmıştır”

Kosta Rika Devlet Başkanlığı tarafından 3 hafta önce yapılan açıklamada, “Devlet birimlerimize yönelik olarak 1 haftadır siber saldırılar gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple bazı dijital uygulamalarımız devre dışı kalmıştır” ifadelerine yer verilmişti. Rus örgütün saldırıları sonucu Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Seçim Kurulu ve çoğu finansman uygulaması geçici olarak hizmete kapatıldı. 

Yorumlar (0)