Ordudan kaçan Polonyalı askerden korkunç iddia! 240'tan fazla göçmen öldürüldü

Polonya askeri olarak bilinen ve Belarus'a sığınan Emil Çeçko, geçen yılın yaz aylarından beri Polonya sınırında 240’ı aşkın göçmenin öldürüldüğünü iddia etti.

DÜNYA 13.01.2022, 07:46 13.01.2022, 11:48
Ordudan kaçan Polonyalı askerden korkunç iddia! 240'tan fazla göçmen öldürüldü

Doğu Avrupa'da yığılan ve her geçen gün büyüyen göçmen dramına ilişkin trajik bir iddia ortaya atıldı.

Korkunç iddia: 240 aşkın göçmen öldürüldü

Belarus Soruşturma Komitesinden gelen açıklamada, soruşturma sırasında Çeçko’nun, 8 Haziran 2021 tarihinden beri Polonya’nın Semyanovka yakınlarında ve Belarus sınırında Polonyalı askerlerle beraber organize cinayetlerde bulunduğunu dile getirdiği aktarıldı.

Polonyalı asker Emil Çeçko’nun, söz konusu cinayetlere çok defa tanık olduğu belirtilen açıklamada, "Bu askerin ifadelerine göre, 240’ı aşkın kişi öldürüldü" sözlerine yer verildi.

“Öldürülenler toplu çukurlara gömüldü”

Soruşturma sırasında Çeçko’nun, Polonya’dan Almanya’ya giderken çocuklar ve kadınlar dahil olmak üzere öldürülen göçmenler arasında yabancılara destek veren 2 gönüllünün de yer aldığını iddia ettiği belirtilen açıklamada, “Bu askere göre, Polonya güvenlik ekipleri tarafından ölülerin cesetleri ormanlık bir bölgede özel hazırlanmış çukurlara toplu bir şekilde gömüldü. Öte yandan, meslektaşları infazlara katılımlarından ona söz etti.” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu bilgiler ışığında objektif delillerin oluşturulması adına Belarus Dışişleri Bakanlığının diplomatik kanallar yoluyla olaya ilişkin uluslararası kuruluşlara, Afganistan’da ve Orta Doğu ülkelerindeki yetkili organlara gelişmeyi bildirdiği ifade edilen açıklamada, Batı Avrupa ve Almanya’ya gidenlerin kaybolmalarıyla ilgili bilgi toplama çalışmalarının başlatıldığı dile getirildi.

Sert göçmen politikası sebebiyle ordudan firar etti

Polonya Silahlı Kuvvetleri’nde görev alan askerlerden biri olan Emil Çeçko, Polonya’nın 16 Aralık 2021'de göçmenlere karşı sert politikasına katılmaması sebebiyle sınırdan geçerek Belarus'a sığınmıştı.

Polonya ordusu, Çeçko’yu ordudan firar etmekle suçluyor.

Belarus-Polonya hattında göçmen problemi

8 Kasım 2021'den beri Belarus-Polonya sınırında, Avrupa’ya gitme arayışıyla büyük bir bölümü Suriye ve Irak’tan gelerek, Belarus yoluyla Polonya'ya geçmek isteyen 2 bin kişilik bir grup; ilk başta ormanlık bir bölgede kurdukları kampta ve sınırda beklemiş, daha sonra bu kampları boşaltarak Belarus devletinin hazırladığı kapalı bölüme geçmişti. Bu kişilerin önemli bir bölümü, bir süre sonra geldikleri ülkelere dönmüştü.

Geçen sene yaz aylarından sonra Belarus yoluyla Polonya’ya gitmeye çalışanların sayısının arttığı ifade edilmişti.

Yorumlar (0)