Ordu ile Emniyet arasında büyük gerilim!

Filipinler polisinin 4 Filipinler askerini vurarak öldürmesi ülkede büyük gerilime yol açtı.

DÜNYA 30.06.2020, 14:09
Ordu ile Emniyet arasında büyük gerilim!

CNN Philippines tarafından geçilen habere göre, Filipinler Ulusal Emniyet Birimi sözcüsü Bernard Banac, Sulu eyaletinin Jolo şehrinde Filipinler ordusunda istihbaratçı olarak görevli 4 askerin Filipinler polis ekipleri tarafından öldürülmesi olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığı ve soruşturma sürecinin sürdüğünü bildirdi.

Filipinler Ulusal Emniyet Birimi sözcüsü Bernard Banac, “polislerin askerleri öldürmesi” olayı ile ilgili gerçeğin ne olduğunun ortaya çıkarılması konusunda tüm kurumlardan daha fazla kararlı olduklarını belirterek, polis memurlarının gözaltına alındığını ve silahlarına el konulduğunu kaydetti.

Emniyet: 4 asker kaçmaya çalıştı

Olayın gerçekleştiği Jolo şehrinin bağlı bulunduğu Sulu eyaletinin emniyet birimi ise yaptığı açıklamada, sorgulanmak üzere polis merkezine getirilen 4 kişinin asker olduğunun bilinmediğini, 4 kişinin kaçmaya teşebbüs ettiğini ve daha sonra yaşanan kovalamacada polis memurlarının nefsi müdafaa sebebiyle askerleri vurmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Ordudan sert cevap

AFP (Filipinler Silahlı Kuvvetler) Sözcüsü Tuğgeneral Edgard Arevalo ise Sulu eyaleti emniyet biriminden yapılan açıklamanın "tamamen asılsız ve düzmece" olduğunu belirtti.

Filipinler Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Tuğgeneral Edgard Arevalo, askerlerin asla polis merkezinden kaçmaya teşebbüs etmediklerini, buna hiçbir şekilde ihtiyaç duymayacaklarını ve kimseye zarar verme gibi bir maksatlarının olmadığını vurguladı.

“Emniyete götürülmek istenirken” iddiası…

Bu arada Sulu eyaleti emniyet müdürlüğü dün yaptığı açıklamada ise, Jolo şehrinde devriye görevindeki polislerin, silahlı 4 kişinin bulunduğu aracı şüphe üzerine durdurduğunu ve sorgulanmaları için emniyete gitmelerini istediğini açıklamış, şüpheli 4 kişinin kaçması üzerine kovalamaca yaşandığını ve kaçan 4 kişinin polis güçlerine silahlarını doğrulttuğunu, polislerin de kendilerini korumak için 4 kişiyi ateş altına aldığını savunmuştu.

Yorumlar (0)