"Operasyonun videolarını paylaşacağız"

ABD Başkanı Donald Trump, DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin ölü ele geçirildiği operasyona ilişkin, "Bu operasyonun videolarını yayımlamayı düşünüyor muyuz? Evet, bunu düşünüyoruz. Belki bazı parçaları alıp yayımlarız" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 28.10.2019, 18:14
"Operasyonun videolarını paylaşacağız"

ABD Başkanı Donald Trump, Chicago'ya hareket etmeden önce Maryland'daki hava üssünde gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

ABD için "muhteşem bir hafta sonu" olduğunu kaydeden Trump, DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin ölü ele geçirilmesiyle ilgili "Çok daha önce yakalanması gereken bir adamı yakaladık. Ama ne yazık ki yakalanmadı. O büyük hasara yol açtı. Bu operasyonun videolarını yayımlamayı düşünüyor muyuz? Evet, bunu düşünüyoruz. Belki bazı parçaları alıp yayımlarız." diye konuştu.

"O adam bilgi sızdırıyor"

Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve diğerlerini operasyona ilişkin neden bilgilendirmediğine dair soruya, "Operasyon hakkında (İstihbarat Komitesi Başkanı) Adam Schiff'e ve komitesine neden bilgi vermedim derseniz? Çünkü Schiff'in Washington'daki en büyük bilgi sızdıran adam olduğunu düşünüyorum. Siz bunu biliyorsunuz, ben de biliyorum, hepimiz biliyoruz. Schiff'in nasıl bilgi sızdırdığını gördüm. O ahlaksız bir siyasetçi. O kimsenin daha önceden görmediği türden bir bilgi sızdırıcı." yanıtını verdi.

Bağdadi, ABD'nin operasyonuyla öldürülmüştü

Bağdadi'nin öldüğü operasyon, önceki gece İdlib'de gerçekleştirilmişti. Barişa köyü yakınlarındaki bir hedef, 8 ABD helikopteri ve 2 insansız hava aracı (İHA) yoğun ateş altına alınmıştı. Havadan indirme yapılan operasyondan sonra helikopterler olay yerinden ayrılmıştı.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) operasyona ilişkin dün yayımlanan açıklamada, "ABD tarafından İdlib'e dün gece yapılan operasyon öncesinde, askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur." denilmişti.

Yorumlar (0)