OPEC'in kararı ABD'deki benzin fiyatlarında artış endişesi yarattı

OPEC'in üretimi azaltma kararı, ABD'de benzin fiyatlarının yeniden yükseleceği endişesine yol açtı.

DÜNYA 07.10.2022, 10:24 08.10.2022, 09:16
OPEC'in kararı ABD'deki benzin fiyatlarında artış endişesi yarattı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) günlük petrol üretimini, kasım ayından bu yana 2 milyon varil azaltma kararı, ABD'de benzin fiyatlarının yeniden yükseleceği endişesine sebep olarak fiyatlamaları etkiledi.

Sektör, halihazırda bu gelişmeyi rekor seviyede yüksek enflasyonla mücadele eden Amerikalı işletmeler ve aileler için endişe verici olarak değerlendiriyor.

Sanayiciler tepkili

OPEC'in kararı sonrası ABD'li sanayiciler karara tepkilerini iletti. Üretim düşüşü haberinden sonra American Petroleum Institute (API) CEO'su Mike Sommers, "Uygun fiyatlı, güvenilir enerji isteklerini karşılamanın çözümü burada, ABD'dedir. Jeopolitik istikrarsızlıktan ortaya çıkan, büyüyen bir enerji kriziyle karşı karşıyayız ve ABD'li kanun yapıcılar, daha fazla enerji üretmek için ellerinden geleni yapmalıdır." yorumunu yaptı.

"Bir daha kimse sana güvenmeyecek"

Twitter üzerinden bir paylaşım yapan Amerikan Keşif ve Üretim Konseyi (AXPC) CEO'su Anne Bradbury, OPEC kararına, "Enerji işinde tek bir büyük günah vardır: Kendinizi asla güvenilmez bir tedarikçi yapmayın. Bir daha kimse size güvenmeyecek." sözleriyle tepki gösterdi.

Bradbury, OPEC'in üretimi kısma kararının, rekor düzeyde yüksek enflasyonla mücadele eden Amerikalı işletmeler ve aileler için "iyi bir haber olmadığını" ve bu gelişmenin pompa fiyatlarına yansıyacağını söyledi.

ABD'li araba sahipleri fiyatları endişeyle takip ediyor

OPEC'in 2020'den beri en büyük arz kesintisinin ardından bugün Virginia ve başkent Washington'da benzin istasyonuna gelen ABD'liler, depolarını doldurmadan evvel ekrandaki fiyatları endişeli gözlerle inceledi.

Benzinin galonu (3,78 litre) 3,83 dolar 

ABD'de, talebin artmasıyla birlikte rafineri sorunlarının artması neticesinde halihazırda yükselme eğiliminde olan benzinin galonu (3,78 litre) 3,83 dolar seviyesinde seyrederken, analistler OPEC kararı sonrası fiyat tırmanışının hızlanacağı beklentisini aktardı.

Yorumlar (0)