"Onları da soruştursunlar"

ABD Başkanı Trump, Ukrayna ve Çin'in, Demokrat Başkan Aday Adayı Joe Biden ve oğlu Hunter Biden'ı soruşturması gerektiğini söyledi.

DÜNYA 03.10.2019, 18:46
"Onları da soruştursunlar"

Donald Trump, Florida eyaletine gitmeden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hakkında azil soruşturmasına neden olan Ukrayna Devlet Başkan Vladimir Zelensky ile yaptığı telefon görüşmesinde mevkidaşından ne istediğiyle ilgili soruya Trump, "Samimilerse, (Ukrayna) Bidenler hakkında büyük bir soruşturma başlatır." yanıtını verdi.

Çin'in de Joe ve Hunter Biden'ı soruşturması gerektiğini söyleyen Trump, "Ancak Çin'den henüz bunu yapmasını istemedim." diye konuştu.

Trump'a yönelik azil soruşturması neden açıldı?

Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında temmuzda yapılan tartışmalı telefon görüşmesinin ortaya çıkması sonucu, ABD Kongresindeki Demokratlar, Trump'a yönelik azil soruşturması açmıştı.

"Birileri Biden'ı araştırmalı"

Trump'ın, Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'dan, Demokrat başkan aday adayı Joe Biden'ın oğlunu soruşturmalarını istediği iddia edilmişti. Trump ise Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin tamamen usullere uygun olduğunu söylemiş, "Zelenskiy ile ne konuştuğumun önemi yok. Birileri Biden'ı araştırmalı." demişti.

ABD basınındaki haberlere göre, Trump Ukrayna liderine, yalnızca Biden ve ailesini soruşturması halinde yardım edeceğini söylemişti. Başkan Trump ise telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardımların durdurulduğunu belirtmişti.

Beyaz Saray ise görüşmenin dökümünü yayımlamış ve yardımlarla görüşme arasında bir alâka olmadığını bildirmişti.

Yorumlar (0)