Onlar da terör listesine eklendi!

ABD ve Suudi Arabistan'ın eş başkanlığını yürüttüğü Terör Finansmanı Hedefleme Merkezi (TFTC), İran ile ilişkili 21 kurum ve 4 kişiyi terör listesine aldı.

DÜNYA 30.10.2019, 22:53
Onlar da terör listesine eklendi!

ABD ve Körfez ülkelerinden meydana gelen TFTC, "İran Devrim Muhafızları ve Lübnan'daki Hizbullah'ın terör faaliyetlerini desteklemeleri" nedeniyle 21 kurum ve banka ile birlikte 4 kişiyi terör listesine dahil etti.

Söz konusu kurum ve kişilerin tüm mal varlıklarının dondurulacağı ve bunlarla doğrudan veya dolaylı işlem yapılmasının yasaklanacağı kaydedildi.

Haberde, merkezin üyeleri arasında koordineli bir şekilde gerçekleştirilecek olan bu uygulamanın "İran'ın bölgenin istikrarını baltalama gücünü kaybetmesi yönünde atılan önemli bir adım" olacağı kaydedildi.

Kuveyt Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da 21 kurum ve 4 kişiyle ilgili kararın, terörle mücadele ve Birleşmiş Milletler Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması çerçevesinde alındığı ifade edildi.

İşte terör listesine alınan bazı kurum ve şahısların isimleri:

İran Devrim Muhafızlarına bağlı milis gücü "Besic", "Besic Yardımlaşma Kurumu", "Mehr Bank" ve "Millet Bank"ın yanı sıra İran Devrim Muhafızları, Kudüs Gücü ve Hizbullah bağlantılı ve Irak doğumlu Şibl Muhsin ez-Zeydi, Hizbullah bağlantılı Lübnan doğumlu Yusuf Haşim, Hizbullah bağlantılı Kuveyt doğumlu Muhammed Abdulhadi Ferhat.

Yorumlar (0)