"Onlar Brexit'i yük olarak görüyor"

İngiltere Başbakanı Johnson, Avrupa Birliği'ndeki (AB) muhataplarının Brexit'i bir "yük" olarak görmeye başladığını ve sona ermesini istediklerini belirtti.

DÜNYA 26.08.2019, 21:16
"Onlar Brexit'i yük olarak görüyor"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Fransa'nın Biarritz kentinde yapılan G7 Zirvesinin ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.

Johnson, İngiliz parlamentosunun Brexit'in ertelenmesi için yasa çıkarması durumunda ne yapacağının sorulması üzerine, "Bence parlamentodaki herkesin görevi bu işin tamamlanmasıdır. Halkın istediği bu. AB'deki dostlarımızın ve ortaklarımızın istediği de bu bence. Bu işin bitmesini istiyorlar." ifadelerini kullandı.

"YENİ ORTAKLIK HAKKINDA KONUŞMAK İSTİYORLAR"

AB'deki muhataplarıyla son haftalarda yaptığı görüşmeler hakkında konuşan Johnson, "Geleceği görüşmek için heyecanlılar. Brexit'i artık bir yük, eski bir tartışma olarak görüyorlar. Kuracağımız yeni ortaklık hakkında konuşmak istiyorlar." dedi.

Johnson, milletvekillerinin AB'den anlaşmasız ayrılığı önleyecek bir adım atmasının önüne geçmek için parlamentoyu askıya alıp almayacağı ile ilgili soruyu ise yanıtlamaktan kaçındı.

"ANLAŞMA, AB'DEKİ DOSTLARIMIZA BAĞLI"

Johnson dün İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Brexit sürecine ilişkin "Bence şu anda bir anlaşmaya varmak için makul bir şans bulunuyor." ifadelerini kullanmıştı.

"Brexit'in anlaşmalı mı anlaşmasız mı olacağı bütünüyle AB'deki, bazıları burada da olan dostlarımıza bağlı." diyen Johnson, "Son birkaç günde İngiltere'nin neyi yapabileceği, neyi yapamayacağı konusunda mesajlarını ulaştırmakta epey başarılı olduklarını" belirtmişti.

Yorumlar (0)