Ölümle burun buruna… 8. katta asılı duran çocuk son anda kurtarıldı

Kazakistan’da bulunan bir binanın 8’inci katının penceresinden aşağı düşmek üzere olan 3 yaşındaki çocuğun yaşamını 37 yaşındaki Sabit Shontakbaev isimli bir kişi kurtardı. Shontakbaev dairenin alt katında bulunan evin penceresinden dışarı çıkarak çocuğu kurtardı. Çocuğu kurtaran kahraman adam sonrasında işe gittiğini belirtti. Yaptığı davranışa ise madalya verildi.

DÜNYA 12.05.2022, 09:50 12.05.2022, 15:54
Ölümle burun buruna… 8. katta asılı duran çocuk son anda kurtarıldı

Kazakistan’ın başşehri olan Nur Sultan’da yer alan bir binanın 8’inci katında ikamet eden ve yerden yüksekliği takribi 80 metre olan penceren aşağı sarkarak asılı duran 3 yaşındaki çocuk ölümün kıyısından döndü. Arkadaşıyla beraber işe gittiği esnada etraftakilerin çığlık sesleri üzerine pencerede düşmek üzere olan minik çocuğu fark eden 37 yaşındaki Sabit Shontakbaev, kendi hayatını tehlikeye sokarak alt kattaki evin penceresinden dışarı sarkarak, küçük çocuğu evin içerisine aldı. 3 yaşındaki çocuğun hayatının kurtarıldığı o anlar ise olay yerinde bulunanlar tarafından kayıt altına alındı.

Küçük çocuğun evde yalnız olma sebebinin ise annesinin alışverişe gitmesi olduğu belirlenirken, çocuğun ise pencerenin önüne yumuşak oyuncaklar ve yastıkları dizerek pencereye ulaştığı açıklandı.

“Sadece çocuğun yardımına koşmak istedim”

Sabit Shontakbaev çocuğu kurtarması üzerine gerçekleştirdiği açıklamada, “Bir sürü insanın o alanda toplandığını gördük ve kafamı kaldırdığımda gördüğüm şey karşısında hayrete düştüm. Küçük kız sekizinci kattan aşağı sarkıyordu” şeklinde ifade ederek, hızla binanın 7’inci dairesine girdiğini söyledi. Shontakbaev, "7. Katın kapısını çaldık ve hızlıca kapıyı açtılar. Bende o esnada herhangi bir şey düşünmedim, bir tek küçük çocuğun yardımına koşmak istedim” diye ifade etti.

“Herkes bu şekilde davranmalı”

Küçük çocuğun hayatını kurtardıktan sonra yoluna devam ederek işe gittiğini söyleyen Shontakbaev, “'Çocuğun ailesini göremedim. Olay yaşandıktan sonra, arkadaşımla hızlıca işin yolunu tuttuk. Yani sadece çocuğun hayatını kurtardım ve olay yerinden ayrıldım. Sosyal medyada ve haberlerde biranda beni kahraman diye adlandırmaya başladılar. Yaptığım hareketi kahramanca bulmuyorum ben. Zaten bu şekilde bir şey yaşandığında herkes elinden ne geliyorsa yardım etmeli” dedi.

Madalya verildi

Acil Durum Bakan Yardımcısı İbrahim Kulshimbayev’in Sabit Shontakbaev’e yaptığı hareketten dolayı madalya vermesinden sonra, Nur Sultan Belediye Başkanı Altay Kulginov ise kahraman adamı tebrik etti.

Yorumlar (0)