Ölüm oranlarında zirvede olan ABD, Omicron kaynaklı ölüm oranını açıkladı 

CDC, ABD’deki yeni varyant olan Omicron vakaları arasında görülen ölüm sayısını açıkladı. Beyaz Saray’da yapılan basın açıklamasında , Omicron vakalarının hastaneye yatış ve ölüm oranlarının oldukça düşük olduğu belirtildi. Özellikle Delta varyantıyla karşılaştırılan Omicron varyantı verilerinde büyük bir düşüş olduğunu aktaran yetkililer buna karşın, yeni varyantın Delta'dan daha hızlı yayıldığını aktardı.

DÜNYA 30.12.2021, 13:02 30.12.2021, 15:11
Ölüm oranlarında zirvede olan ABD, Omicron kaynaklı ölüm oranını açıkladı 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Omicron varyantı sebebiyle ülkede görülen ölüm oranları hakkında açıklamalarda bulundu. CDC Direktörü Rochelle Walensky tarafından Beyaz Saray’da yapılan açıklamada şunlar aktarıldı: “Omicron varyantı özellikle son haftalarda hızlı şekilde yayıldı. Buna karşın hastaneye yatma ve ölüm oranlarında artış yaşanmadı. Delta varyantına sahip olanlardaki hastaneye yatış ve ölüm oranlarında yapılan karşılaştırmada, Omicron varyantında bu oranların düşük olduğu görüldü.” 



Pozitif vakalar 1 haftada yüzde 60 arttı 

Walensky: “Son 7 günlük vaka sayısına baktığımızda, pozitif vaka sayısında yüzde 60 oranında artış görüldüğü, günlük vakanın 240 bine yaklaştığı kaydedildi. Hastaneye yatışlar ise yüzde 14 oranında artarak 9 bin vakaya yükseldi. Bununla birlikte ölüm oranlarında düşüş görüldü. Yüzde 7 oranında yaşanan düşüş ile günde ortalama 1100 ölüm olduğu kaydedildi.” 



“İkinci takviye aşıya ihtiyaç var” 

ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci: “Omicron vakaları ve hastaneye yatışlarının Delta varyantıyla karşılaştırmasına baktığımızda hastaneye yatış ve ölüm oranları grafiklerinde düşüş olduğu fakat pozitif vaka sayısı grafiğinde artış yaşandığı görülüyor. Bu kapsamda ikinci takviye aşıya gerek duyulabilir. Mevcut aşıların ne kadar koruma sağladığıyla ilgili şu anda yeterli veri bulunmuyor.” 

Yorumlar (0)