Ölen işçi sayısı 36'ya yükseldi

Güney Kore'nin Gyeonggi bölgesindeki bir antrepo şantiyesinde çıkan yangında hayatını kaybeden işçilerin sayısı 36'ya yükseldi.

DÜNYA 29.04.2020, 15:46
Ölen işçi sayısı 36'ya yükseldi

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın itfaiye yetkililerine dayandırdığı haberinde, Gyeonggi'nin Icheon şehrindeki bir antrepo şantiyesinde yerel saatle 13.30 civarında yangın çıktığını kaydetti.

Yetkililer, işçilerin bodrum katında çalıştığı esnada, yalıtım işlerinde kullanılan ve kolayca tutuşabilen bir kimyasal olan üretanın kullanıldığı sırada patlama yaşandığını, meydana gelen patlamanın ise yangına yol açmış olabileceğini değerlendirdiklerini ifade etti.

Yangında hayatını kaybeden işçi sayısının 36'ya ulaştığını, 10 işçinin yaralandığını aktaran itfaiye yetkilileri, işçilerin hızla yayılan alevler yüzünden kaçamadıklarını değerlendirdiklerini belirtti.

Güney Kore Başbakanı Chung Sye-kyun, yetkililere arama kurtarma çalışmaları için tüm kaynakların yönlendirilmesi talimatı verdi.

Alevler yerel saatle 18.40 dolaylarında söndürülürken, yangın esnasında şantiyede çalıştığı sanılan 78 kişinin bir kısmının nerede olduğu teyit edilmediği için ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Yorumlar (0)