"Ölen askerlere hakaret" iddiası

Donald Trump, hakkında ortaya atılan "savaş ve çatışmalarda ölen askerlere hakaret ettiği" iddialarını kabul etmedi.

DÜNYA 04.09.2020, 07:52 04.09.2020, 16:36
"Ölen askerlere hakaret" iddiası

Amerikan Atlantik dergisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın 2018 yılında Fransa ziyareti esnasında Paris'teki Aisne-Marne Amerikan Askeri Mezarlığını yağmur ve olumsuz hava koşullarını bahane ederek ziyaret etmediğini ve Trump'ın o gün etrafında bulunanlara, "O mezarlığa neden gideyim? Orası beceriksizlerle ve salaklarla dolu." dediğini ileri sürdü.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, savaşlarda ölen ya da esir düşen Amerikalı askerler hakkında birçok kez "beceriksiz", "salak" dediği iddialarını kabul etmedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ortaya atılan bu iddiaların "Yalancı basının, 2020 seçimlerini etkilemek için mide bulandırıcı çabaları" olarak yorumladı.

Başkan Trump, Paris'teki Amerikan askerî mezarlığına gitmeme nedeninin hayli olumsuz hava koşulları olduğunu ifade etti. Trump, helikopterin aşırı yağış ve sis sebebiyle uçamadığını bildirdi.

Ölen askerler için asla kötü ifade kullanmadığını kaydeden Başkan Trump, Amerikan askerlerine kendisinden fazla saygı duyan kimsenin olmadığını belirterek, iddiaların korkunç olduğunu ifade etti. Trump, "Hiçbir hayvan, hiç kimse böyle bir şey söyleyemez, hangi hayvan bunu yapar?" diye sordu.

Yorumlar (0)