Öldüren hareket bu kez Belçika'da!

Belçika'da, George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesini nedeniyle düzenlenen protestolar sırasında polis memurlarından birinin, bir eylemcinin boynunun üzerine diz çöktüğü fark edildi.

DÜNYA 12.06.2020, 09:10
Öldüren hareket bu kez Belçika'da!

Öldüren hareket bu kez Belçika'da pazar günü gerçekleştirilen protestolar sırasında görüldü. 

Brussels Times, George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesini nedeniyle düzenlenen protestolar sırasında polis memurlarından birinin, bir eylemcinin boynunun üzerine diz çöktüğü, diğer polis memurunun da eylemcinin sırtına bastırarak ellerini tuttuğu anlara dair görüntüleri yayınladı. 

Olayı gören kişiler, eylemcinin gözaltına alınma durumuna direnmediğini, polis memurunun, aynı George Floyd'un hayatını kaybetmesine neden olan hareketi eylemciye uyguladığını belirtti. 

"Acıdan bağırıyordu"

Söz konusu anları görüntüleyen Igor Pliner, polis memurunun, eylemcinin boynu üzerinde neredeyse 5 dakika diz çöktüğünü, bunun üzerine eylemcinin acı çekerek bağırdığını söyledi. 

"Farklı tekniklere başvurulabilir"

Brüksel polisi sözcüsü, duruma göre polis memurlarının farklı teknikler kullanabileceklerini kaydetti. Sözcü, hangi tekniğin kabul edilebilir olduğunu tespit edebilmek için birden fazla hususun değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Brüksel'de protestolara çok sayıda kişi katıldı

Siyahi George Floyd'un polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Belçika'da da protestolar gerçekleştirilmişti. 

Brüksel kentinde 10 binden fazla kişinin katılım gösterdiği protestoların olaysız bitmesinin ardından, bazı bölgelerde bir araya gelen eylemciler ile polis arasında arbede çıkmıştı. 

Yorumlar (0)