Öldüğü iddia edilen Kim, kurdele keserken görüldü!

Öldüğü iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, ülkenin başkenti Pyongyang'da gübre fabrikasının açılışını katıldığı ve kurdele kestiği görüldü.

DÜNYA 02.05.2020, 08:16
Öldüğü iddia edilen Kim, kurdele keserken görüldü!

Dünyada etkili olan yeni tip koronavirüse (Covid-19) rağmen füze denemeleriyle gündeme gelen ve son zamanlarda sağlık durumunun iyi olmadığı hatta öldüğüne iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, sonunda ortaya çıktı. 

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'da yer alan habere göre, Kim Jong-un'un gübre fabrikasının açılışını yaptığı anlara dair fotoğraflar yayımlandı.

Kuzey Kore liderinin, başkent Pyongyang'da bulunan gübre fabrikasının açılışına katılarak kurdele kestiği fark edildi. Kim Jong-un'a küçük kız kardeşi Kim Yo-jong ile Kuzey Koreli üst düzey yöneticilerin eşlik ettiği görüldü. 

Ne olmuştu?

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında son haftalarda sağlık durumunun iyi olmadığına hatta öldüğüne ilişkin iddialar ortaya atılmıştı.

Kim Jong-un'un durumu hakkında öneride bulunmak için bir grup Çinli doktorun bu ülkeye gittiği iddia edilmiş, Kuzey Kore liderinin 12 Nisan günü kardiyovasküler bir operasyon geçirdiğine ve iyileşme sürecinde olduğuna ilişkin söylentiler dolaşmaya başlamıştı. 

Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim Jong-un'un öldüğünü bildirmiş, söz konusu haber herhangi bir yetkili tarafından resmî olarak onaylanmamıştı. 

Kuzey Kore liderinin, 15 Nisan günü Kuzey Kore'nin kurucu lideri olan büyükbabası Kim Il-sung'un doğum günü kutlaması dâhil önemli etkinliklere katılım göstermemesi, sağlığı hakkında spekülasyonlara yol açmıştı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Bu konuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim'den bir haber alabiliriz." demişti.

Yorumlar (0)