Öldüğü iddia edilen Kim'den teşekkür açıklaması!

Öldüğü iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, ülkenin doğu kıyısında yeni bir turistik bölgenin inşaatında çalışan işçilere teşekkür ettiği duyuruldu. 

DÜNYA 27.04.2020, 13:15 27.04.2020, 13:19
Öldüğü iddia edilen Kim'den teşekkür açıklaması!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yaşıyor mu? Tüm dünya bu sorunun yanıtını ararken yeni bir gelişme yaşandı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın, Kuzey Kore gazetesi Rodong Sinmun'a dayandırdığı bir habere göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkenin doğu kıyısındaki Wonsan-Kalma turistik bölgesinin inşaatında çalışanlara teşekkürlerini sundu. 

Güney Kore Birleşme Bakanı Kim Yeon-chul, başkent Seul'da gerçekleştirilen bir forumda yaptığı açıklamada, Kuzey Kore konusunda herhangi "olağandışı bir durum" olmadığını kaydetti. 

"Hayatta ve iyi"

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in üst düzey dış politika danışmanı Moon Chung-in, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hükümetimizin pozisyonu sabit. Kim Jong-un, hayatta ve iyi. 13 Nisan'dan bu yana Wonsan bölgesinde kalıyor. Şimdiye kadar herhangi bir şüpheli hareket tespit edilmedi." demişti. 

Ne olmuştu?

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında son haftalarda sağlık durumunun iyi olmadığına veya hayatını kaybettiğine ilişkin iddialar ortaya atılmıştı.

Kim Jong-un'un durumuna ilişkin tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun Kuzey Kore'ye gittiği öne sürülmüş, Kuzey Kore liderinin 12 Nisan günü kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşmeye başladığına yönelik haberler yayılmıştı. 

Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim Jong-un'un hayatını kaybettiğini bildirmiş, bu iddia herhangi bir yetkili tarafından onaylanmamıştı.

Kuzey Kore liderinin, 15 Nisan günü büyükbabası Kim Il-sung'un doğum günü kutlaması dâhil önemli etkinliklere katılım göstermemesi, sağlığı hakkında spekülasyonlara yol açmıştı.

Yorumlar (0)