Öldüğü 8 yıl sonra anlaşıldı!

Almanya'da yalnız yaşayan emekli bir adamın iskelete dönmüş cesedi, yangın sebebiyle apartmanı boşaltmak isteyen itfaiyeciler tarafından tesadüfen bulundu. Yaşlı adamın köpeğinin de açlıktan öldüğü fark edildi.

DÜNYA 01.10.2019, 10:56 15.10.2019, 01:01
Öldüğü 8 yıl sonra anlaşıldı!

Almanya'nın Senden kentinde yaşayan emekli bir adamın evinde 8 yıl önce hayatını kaybettiği, fakat bu zaman zarfında bunu kimsenin fark etmediği öğrenildi.

Bild gazetesinde yer alan haberde, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Münster kenti yakınlarında bulunan Senden'de yalnız yaşayan Heinz H. adlı emekli Alman, 2011 yılında evinde yaşamını yitirdi. Fakat bu kişinin öldüğünü 8 yıl boyunca kimse fark etmedi. Emekli Alman'ın cesedi bu süre boyunca evinde kaldı ve iskelete dönüştü.

Yangından sonra ortaya çıktı

10 gün önce 7 katlı binanın bodrum katında çıkan yangın sebebiyle itfaiye ekipleri, bina sakinlerini tahliye etmek istedi. 

Heinz H.'nin ikinci kattaki dairesinin kapısının açılmaması üzerine kapıyı zorla açarak içeri giren görevliler, cesedi gördü.

Köpeği de açlıktan ölmüş

Emekli adamın köpeğinin de açlıktan evde öldüğü fark edildi. Heinz H.'nin posta kutusunda yapılan inceleme ve otopsinin ardından 8 yıl önce öldüğü tespit edildi. 

Polis ve savcılığın bir kişinin öldüğünün bu kadar yıl boyunca nasıl fark edilmediğini araştırdıkları belirtildi. Emekli adamın faturalarının bankaya verdiği otomatik talimat sayesinde düzenli ödendiği, böylece kimsenin bir şey anlamadığı tahmin ediliyor.

Ölüm nedeni belirlenemiyor

Yetkililer, yapılan otopside herhangi bir suç unsuru bulunmadığını, fakat kesin ölüm nedeninin aradan uzun yıllar geçmesi nedeniyle belirlenemediğini aktardı.

Bild'in haberinde komşuluk ilişkilerinin geldiği noktaya dikkat çekilerek, "Bu kadar yıl bu nasıl fark edilmez?" sorusu soruldu.

"Ağır bir koku vardı"

Heinz H.'nin komşusu Angelika H, gazeteye yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Kendisini daha önce köpeğini dışarı çıkardığında görüyordum. Çok zayıflamıştı. Sonraları görmeyince endişelendim ama bu endişelerimi kimse dinlemedi. Kapısının önünden geçerken ağır bir koku vardı. Ev sahibi firmaya iletildi ama bu kokunun normal olduğu söylendi. Posta kutusu doluydu. Sağlık sigortasını aradım ama kişisel verilerin korunması nedeniyle bana bilgi verilmedi. Daha sonra polise haber verdim geldiler ama herhangi bir koku olmadığını söylediler. Başka bir komşumuz 'O Münster'e gitti' deyince polisler gitti." 

Yorumlar (0)