Ohio'da öğretmenlere silah taşıma izni verildi

ABD'nin Ohio eyaletinde yeni bir kanuna imza atıldı. Öğretmenler aldıkları 24 saatlik eğitimin sonrasında silah taşıma hakkına sahip olabilecek.

DÜNYA 15.06.2022, 10:02 15.06.2022, 12:10
Ohio'da öğretmenlere silah taşıma izni verildi

Son birkaç haftadır ABD’de artan saldırı olaylarından dolayı birçok kişi hayatını kaybetti. Yaşanan saldırı olaylarının yankıları ise halk arasında devam ediyor. Bu ve benzeri gibi olaylara önlem almak isteyen yetkililer Ohio eyaletinde yeni bir kanuna imza attı. Kanuna göre, 24 saat silah eğitimi alan öğretmenler, okullarda hem kendini hem de öğrencilerini korumak için silah taşıyabilecek. Ohio eyalet meclisinde gündeme gelen ve kabul edilen kanun tasarısı, Vali Mike DeWine tarafından imzalandıktan sonra yasalaştı.

‘‘En iyisi her okulda bir polis bulunması’’

Yerel bir radyo kanalında konuyla ilgili açıklama yapan Vali DeWine, okullara karşı düzenlenen silahlı saldırılara yönelik tedbirler alınmasının gerekli olduğunu belirterek, “Tüm okullarda bir polis memurunun bulunması en iyisi fakat her okulun imkânı bunu karşılayamayabilir” dedi.

“Tehlikeli ve sorumsuzca”

Ohio Öğretmenler Federasyonu ve Ohio Eğitim Derneği ise konuyla ilgili olarak yaptıkları ortak açıklamada, yürürlüğe konulan yasayla yeterince eğitim verilmeden okullara silah sokulacağını ve buna bağlı olarak da öğrencilerin artık daha da az güvende olacağını belirtti. Federasyon ve dernek yetkilileri yeni kanun için “Tehlikeli ve sorumsuzca” bulduklarını söyledi.

24 saatlik silah eğitimi şart!

“Meclis tasarısı 99” diye bilinen yeni kanun ilk, orta ve lise eğitimi veren okullarda görev yapan öğretmenlere 24 saatlik bir eğitimden sonra üzerlerinde silah taşıma izni sağlıyor.

ABD’de 28 eyalette öğretmenler okula silahla geliyor

Habere göre, ABD'deki 28 eyalette, okul yönetiminin onayı ve bilgisi olması halinde, gizli olarak taşıma ruhsatı olan öğretmenler, silahlarını okula gelirken yanlarında getirebiliyor.

Yorumlar (0)