Öğretmenin fotoğrafını beğendi! 7 yıl hapis...

Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürü derste öğrencilerine gösterdiği için öldürüldüğü açıklanan Samuel Paty isimli öğretmenin "öldürüldüğü fotoğrafı" sosyal medyada beğenen bir şahıs gözaltına alındı. Şahsın 7 yıla kadar hapsi söz konusu.

DÜNYA 27.10.2020, 16:35 29.10.2020, 17:45
Öğretmenin fotoğrafını beğendi! 7 yıl hapis...

Fransa'nın Blois şehrinde Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürü derste gösterdiği için öldürüldüğü ileri sürülen öğretmen Samuel Paty'nin "öldürüldüğü fotoğrafı" sosyal medyada beğenen kişinin "terör propagandası yapmak" suçuna istinaden gözaltına alındığı belirtildi.

Fransız basınında yer alan haberlerde, Blois kentinde Samuel Paty isimli öğretmenin öldürüldüğü fotoğrafı sosyal medya görüp beğen butonunu tıklayan 22 yaşındaki kişinin Çeçen asıllı olduğu kaydedildi.

Çeçen asıllı şahsın sosyal medya hesaplarında nefret içerikli paylaşımlar yaptığı ve "terör propagandası yapmak" suçu ile suçlandığı belirtilen haberlerde, zanlının evinde polisin arama yaptığı ve bıçak, silah ve bu silaha ait mermi bulduğu dile getirildi.

Zanlının 7 yıl hapis cezası alabileceği belirtildi.

Fransa'da öldürülen öğretmen!

Fransa'nın başkenti Paris yakınlarında bulunan Conflans-Sainte-Honorine semtinde 16 Ekim Cuma günü Samuel Paty adlı tarih öğretmeni başı kesilmiş halde bulunmuştu.

Fransız polis yetkilileri, katil zanlısının öğretmenin cesedi yakınlarında elinde bıçakla görüldüğünü ve kaçarken polis tarafından vurularak öldürüldüğünü bildirmişti.

Ortaokulda tarih öğretmeni olarak görev yapan Samuel Paty'nin öldürülmeden iki gün önce öğrencilerine Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatür gösterdiği, velilerin de Samuel Paty'ye tepki gösterdiği ifade edilmişti.

Samuel Paty'nin öldürülmesi üzerine de Fransa'daki Müslüman sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, cami ve mescitlere yönelik baskınlar düzenlenmiş ve çok sayıda cami, mescit ve sivil toplum kuruluşu binasının kapıları mühürlenmişti.

Olay sonrası Müslümanlar üzerine de baskılar artmıştı.

Yorumlar (0)