Öğrenciler artık plastik bölmelerin arkasından ders dinliyor!

Güney Kore'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sıralar için plastik bölmelerle tedbir alınırken, öğrencilerin vücut sıcaklığı termal kamerayla ölçülmeye başlandı. 

DÜNYA 20.05.2020, 15:14
Öğrenciler artık plastik bölmelerin arkasından ders dinliyor!

Güney Kore'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri sebebiyle son birkaç aydır kapalı olan okullar, kademe kademe açılmaya başladı. Ülkede lise son sınıf öğrencileri derslere başladı. 

Normal koşullarda 2 Mart günü başlaması planlanan bahar döneminin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 79 gün ertelenmesinin ardından, kademeli açılış planı dâhilinde okula ilk olarak lise son sınıf öğrencileri döndü. 

Öğrenciler ile öğretmenlere maske takma zorunluluğu getirildi. Bazı okullarda da sıraların etrafına plastik bölümlerin konulduğu görüldü. 

Sınıflara girmeden önce öğrencilerin vücut sıcaklığı termal kamera aracılığıyla ölçüldü.

Öğrencilerin geçen aydan beri online eğitim gördüğü Güney Kore'de, okul öncesi öğrencileri dâhil diğer öğrencilerin de 8 Haziran gününe kadar okullarına geri döneceği tahmin ediliyor. 

Ülkede okulların 13 Mayıs gününden itibaren kademe kademe açılacağının bildirilmesinin ardından çocuklarının sağlığından kaygı duyan veliler, ay başında imza kampanyalarına katılmış ve okulların açılış tarihinin ertelenmesini istemişti. 

Devlet, ebeveynler ile okul yetkililerinin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hususundaki kaygıları sebebiyle okulların açılış tarihini 5 defa ertelemişti.

Yorumlar (0)