Odun toplayan çocuklar bomba buldu: 7 ölü!

Nijerya'da odun toplayan çocuklar, odunlar parçaları arasında ne olduğunu bilmedikleri bir nesne buldu. Buldukları nesnenin patlaması üzerine 7 çocuk hayatını kaybetti.

DÜNYA 17.02.2021, 11:57 18.02.2021, 09:08
Odun toplayan çocuklar bomba buldu: 7 ölü!

Nijerya'nın Zamfara eyaletinde odun aramaya çıkan çocukların bulduğu yabancı nesnenin patlaması üzerine 7 çocuk hayatını kaybetti.

Zamfara Eyaleti'nin Güvenlik ve İçişleri Komiseri Abubakar Dauran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Maradun bölgesinde odun toplamaya çıkan çocukların ne olduklarını bilmedikleri yabancı bir nesne bulduklarını ifade etti.

Abubakar Dauran, buldukları yabancı nesnenin ne olduğunu bilmeyen çocukların patlayıcı madde ile oynamaya başladıklarını ve bu esnada patlama yaşandığını, 7 çocuğun patlama sebebiyle yaşamını yitirdiğini, çok sayıda çocuğun da yaralandığını kaydetti.

Yaralıların hastaneye götürüldüğünü belirten Abubakar Dauran, Zamfara Eyaleti hükümetinin bu tür acı olayların yaşanmaması amacıyla bazı tedbirler aldığını bildirdi.

Diğer taraftan Zamfara Eyaleti polis yetkilisi Abutu Yaro, Maradun bölgesine güvenlik güçlerinin sevk edildiğini ve patlama ile ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Yorumlar (0)