O ülkenin başbakanı, ABD'de gözaltına alındı!

Virgin Adaları Başbakanı Andrew Fahie, uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle ABD'de gözaltına alındı. Başbakan Fahie'nin, kendilerini Sinaola Karteli'nin adamları olarak tanıtan ajanlar tarafından yakalandığı kaydedildi.

DÜNYA 29.04.2022, 21:07 01.05.2022, 11:57 Hakan Öksüz
O ülkenin başbakanı, ABD'de gözaltına alındı!

Virgin Adaları Başbakanı Andrew Fahie'nin ABD’de gözaltına alınması, ülkenin gündeminde deprem etkisi yarattı. Birleşik Krallık'a bağlı olan Virgin Adaları’nın başbakanının gözaltına alınma nedeni şaşkınlığa sebep oldu.

Karayipler'de yer alan adalar topluluğunun Başbakanı Andrew Fahie’nin gözaltına alınma sebebinin "uyuşturucu kaçakçılığı" olduğu öğrenildi. Öte yandan kara para aklamakla da suçlanan Başbakan Andrew Fahie'nin Miami'de yakalandığı kaydedildi.

700 bin dolara el sıkıştı, yakalandı!

Edinilen bilgilere göre bir süredir Andrew Fahie'nin operasyonlarını takibe alan ajanlar, Meksikalı kokain kaçakçısı gibi davranarak başbakanın yakın çevresine sızdı.

Virgin Adaları limanlarının kullanımı için kaçakçı kılığındaki ajanlarla 700 bin dolara anlaşan Andrew Fahie gözaltına alındı.

Kendilerini Sinaola Karteli'nin adamları olarak tanıttılar!

Virgin Adaları Başbakanı Andrew Fahie'nin gözaltına alınması İngiltere'de de yankı uyandırdı. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, haberler karşısında şoke olduğunu belirtti.

Kendilerini Sinaola Karteli'nin adamları olarak tanıtan ajanlar tarafından gözaltına alınan Başbakan Fahie'nin oğlunun da yakalandığı aktarıldı.

Yorumlar (0)