O ülkelere gidenler ABD'ye vizesiz giremeyecek!

ABD Vize Muafiyet Programı'ndan faydalanan 38 ülkenin vatandaşlarına, 1 Mart 2011 ve sonrasında Kuzey Kore, İran, Irak, Sudan, Suriye, Libya, Somali ve Yemen'e seyahat etmiş olmaları durumunda ABD'ye girişlerde vize alma zorunluluğu getirildi.

DÜNYA 06.08.2019, 13:28 06.08.2019, 13:33
O ülkelere gidenler ABD'ye vizesiz giremeyecek!

ABD, vize muafiyeti uyguladığı 38 ülkenin vatandaşlarına ilişkin yeni düzenlemeler getirdi.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Biriminin (CBP) internet sitesinde bulunan açıklamada, ABD Vize Muafiyet Programı'ndan (VWP) faydalanan 38 ülkenin vatandaşlarına, yeni düzenlemeler kapsamında 1 Mart 2011 ve sonrasında Kuzey Kore, İran, Irak, Sudan, Suriye, Libya, Somali ve Yemen'e seyahat etmiş veya buralarda bulunmuş olmaları durumunda ABD'ye girişlerde vize alma zorunluluğu getirildiği bildirildi. 

Açıklamada, "İran, Irak, Kuzey Kore, Sudan, Suriye, Libya, Somali ve Yemen'e 1 Mart 2011'de ya da sonrasında seyahat eden veya orada bulunan VWP (vatandaşlarına vize muafiyeti tanınan) ülkelerinin vatandaşları artık program kapsamında ABD'ye seyahat edemeyecek ya da kabul edilmeyecek." ifadeleri kullanıldı.

ABD Vize Muafiyet Programı (VWP) kapsamında 38 ülkenin vatandaşlarına, ABD'ye 90 güne kadar vizesiz giriş hakkı veriliyor.

İşte o ülkeler...

"Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brunei, Şili, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Monako, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, San Marino, Singapur, Slovakya, Slovenya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan ve İngiltere."
 

Yorumlar (0)