O ülkede sigara ve tütün ürünleri yasaklanıyor 

Yeni Zelanda hükümeti, gelecek nesiller için sigara kullanılmasının tamamen yasaklanacağını duyurdu. Yeni karara göre 2008 senesinde doğanlar, sigara ve tütün ürünü satın alamayacak. 

DÜNYA 09.12.2021, 11:09 09.12.2021, 18:06
O ülkede sigara ve tütün ürünleri yasaklanıyor 

Yeni Zelanda parlamentosu, tütün ürünü ve sigara kullanımını "gelecek nesiller için" yasaklama kararı aldı. Dün alınan karara göre 2008 doğumlu gençler, 2022 senesinde çıkacağı öngörülen yeni yasa gereğince bu ürünleri satın alamayacak.

Yeni Zelanda Sağlık Bakanı Doktor Ayesha Verall, konuyla ilgili şunları aktardı: “Gençlerin bu ürünlerin kullanımına başlamaması bizim ana hedefimiz. Ülkemizde bu maddelerin kullanılma oranını 2025 senesine kadar yüzde 5’e düşürmek istiyoruz. Bu oranı yakaladığımızda ise bu ürünlerin kullanımını tamamen yasaklayacağız. Şu anda ülkedeki yetişkinlerin yüzde 13’ü sigara içiyor. Bu oran 2011 senesinde yüzde 18’di.” 



Sigara satan dükkanlar kapatılıyor 

Tütün ve tütün ürünleri kullanımı hakkında alınan sıkı önlem ve kararlar arasında ürünlerdeki nikotin seviyelerinin sınırlandırılması ve bu ürünleri satan dükkanların sayısının da kısa sürede 500’ün altına indirilmesi yer alıyor. Yeni kısıtlamaların e-sigara ürünlerini etkilemeyeceği bildirildi. Ülkedeki sağlık çalışanları, bilim insanları ve ebeveynler ise türün ürünleri kısıtlamalarından dolayı memnun olduklarını dile getiriyor. 

Yorumlar (0)