O ülkede koronavirüs aşısı durduruldu!

Ülkede koronavirüs salgının kontrol altına alındığını bildiren Danimarka Sağlık Müdürlüğü (SST) Salgın Hastalıklar Direktörü Bolette Soborg, aşı uygulamasının 15 Mayıs'ta durdurulacağını kaydetti.

DÜNYA 27.04.2022, 20:12 28.04.2022, 17:16 Hakan Öksüz
O ülkede koronavirüs aşısı durduruldu!

İki yılı aşkın süredir dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını etkisini yitirdi. Üretilen aşılar sayesinde küresel çapta uygulanan koronavirüs kısıtlamaları da kaldırıldı. Aşılamanın artmasıyla birlikte toplum yüksek oranda bağışıklık kazandı. 

Bu durum, İngiltere'nin ülkeye girişlerde aşı zorunluluğu uygulamasını kaldırmasına neden oldu. Türkiye'de de açık ve kapalı mekânlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı.

Aşılanma oranımız çok iyi, salgın kontrol altında

Birçok uzman aşılanmamış kişilerin halen daha risk altında olduğunu bildiriyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Danimarka ilginç bir karar aldı. Ülkedeki aşılanma oranının bir hayli yüksek olduğunu kaydeden Danimarka Sağlık Müdürlüğü (SST) Salgın Hastalıklar Direktörü Bolette Soborg, bir süreliğine aşı uygulamasının durdurulacağını açıkladı.

15 Mayıs'tan itibaren aşılama yok!

Danimarka genelinde koronavirüs salgının kontrol altına alındığını bildiren Bolette Soborg, "Ülke olarak Covid-19'a yüksek oranda bağışık hale geldik. Aşılama programı belli bir süre boyunca durdurulacak. 15 Mayıs'tan itibaren aşılama yapılmayacak. Salgının yayılma durumuna göre sonbahar aylarında bu durumu yeniden değerlendireceğiz. Buna göre aşı olması gereken gruplar bilgilendirilecek." ifadelerini kullandı.

Şubat ayında kısıtlamalar kaldırılmıştı

Edinilen bilgilere göre Danimarka'da ülkede iki doz aşılarını yaptıranların oranının yüzde 81 olduğu kaydedildi. İkiden fazla doz aşı yaptıranların oranının ise yüzde 61 olduğu belirtildi. Ülkede Şubat ayında bütün koronavirüs kısıtlamaları kaldırıldı. Son iki ay içinde vaka sayısı 40 binlerde 1000 civarına indi.

Yorumlar (0)