O sürücü hakim karşısına çıkacak!

İngiltere polisi, ülkenin güneydoğusunda bir TIR'ın kasasında 39 kişinin cesedinin bulunmasıyla ilgili, TIR sürücüsü mahkemeye çıkacak.

DÜNYA 26.10.2019, 23:19
O sürücü hakim karşısına çıkacak!

Polis, Kuzey İrlandalı 25 yaşındaki Maurice Robinson’ın Pazartesi günü mahkemeye çıkacağını açıkladı. Robinson, İngiltere tarihindeki en büyük insan kaçakçılığı vakalarından biri olarak görülen olayda tutuklananlar arasında hakkında suçlama yöneltilen ilk kişi oldu. Olayda daha sonra 4 kişi daha tutuklanmıştı. 

İngiltere polisinin çoğu Asya’dan geldiği tahmin edilen kurbanların kimliklerini belirleme zorluk yaşadığı kaydediliyor. Bunun nedeninin ise, insan kaçakçılarının, yolcularının kimliklerini gizlemek için genelde pasaportlarına el koyması olduğu söyleniyor.

TIR'ın kasasındaki cesetlerin tamamının çıkarıldığı ve halen üzerlerinde otopsiler yapıldığı ifade edildi.

Olayda hayatını kaybeden 26 yaşındaki Vietnamlı bir kadının ailesinin, genç kadından, boğulmak üzere olduğunu anlattığı telefon mesajları almasından sonra dikkatler Vietnam’a çevrildi.

İngiliz polisi üç gün önce başkent Londra'ya 30 kilometre mesafede Essex bölgesinde bir TIR'ın soğutma kasasında 39 kişinin cansız bedenini bulmuştu.

Yorumlar (0)