"O çok aptal bir adam"

ABD Başkanı Trump, kendisi hakkında "beceriksiz" dediği öne sürülen Kim Darroch hakkında, "İngiltere'nin ABD'ye kakaladığı kaçık büyükelçi bizi heyecanlandıran biri değil, çok aptal bir adam" yorumunu yaptı.

DÜNYA 09.07.2019, 18:57
"O çok aptal bir adam"

ABD Başkanı Donald Trump, kendisi hakkında "beceriksiz" dediği öne sürülen İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch için "aptal" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump, birkaç gündür polemiğe girdiği İngiliz Büyükelçi Darroch'a yönelik eleştirilerine Twitter hesabından devam etti.

"İNGİLTERE'NİN ABD'YE KAKALADIĞI..."

Trump, açıklamasında, "İngiltere'nin ABD'ye kakaladığı kaçık büyükelçi bizi heyecanlandıran biri değil, çok aptal bir adam. Elçi, önce başarısız Brexit müzakereleri hakkında kendi ülkesi ve Başbakan May ile konuşmalı." ifadelerine yer verdi.

"MAY, SÜRECİ KÖTÜ YÖNETTİ"

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit sürecini kötü yönettiğini bir kez daha belirten Trump, "Büyükelçiyi tanımıyorum ama gururlu bir ahmak olduğu söylendi bana. Kendisine, ABD'nin şu anda dünyanın en iyi ekonomisine ve ordusuna sahip olduğu ve bunların giderek daha da güçlendiğini söyleyin. Teşekkürler Başkan!" dedi.

ABD Başkanı Trump, dün de kendisi hakkında "beceriksiz" dediği ileri sürülen İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Darroch'ı hedef alan açıklamalar yapmış ve "Kendisiyle artık işimiz olmaz." demişti.

Yorumlar (0)