NYT: Salgının merkez üssü ABD

NYT: ABD, koronavirüs vakalarında Çin'i geçerek salgının merkez üssü oldu

DÜNYA 27.03.2020, 07:12
NYT: Salgının merkez üssü ABD

NYT (New York Times) gazetesi, Amerika Birleşik Devletleri'nde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakalarının toplamda 81 bin 321'e yükseldiğini belirterek, Amerika Birleşik Devletleri'nin bu sayıyla Çin'i geçerek pandeminin (küresel salgın) merkez üssü konumuna geldiğini kaydetti.

NYT (New York Times) gazetesine göre bilim insanları, Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinden en çok etkilenen ülke olabileceği konusunda uyarı yaptı.

New York Times gazetesinin haberinde, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki toplam vaka sayısının 81 bin 321'e yükseldiği vurgulanarak, binden fazla insanın yaşamını yitirdiği bilgisi geçildi.

Haberde, Amerika Birleşik Devletleri'nin bu son rakamlarla birlikte Çin ve İtalya'yı geçerek salgının merkez üssü haline geldiğinin altı çizildi.

Worldometer internet veri sitesi tarafından geçen saatlerde yayınlanan verilere göre ise ABD'de toplam vaka sayısı 81 bin 943'e yükseldi.

New York Times gazetesinin haberinde, Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) dünyadaki "en iyi hastalık tespiti yapan" kurumlardan biri olmasına rağmen bir dizi hata ve kaçırılan fırsatların, Covid-19 salgınının yayılmasına yol açtığı belirtildi.

Covid-19 salgınının Çin'e yayıldığında bile ciddiye alınmadığı vurgulanan haberde, vakalarla temas halinde olan sağlık personellerinin ciddi anlamda maske ve koruyucu ekipman sıkıntısı çektiği dile getirildi.

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü-WHO) Sözcüsü Margaret Harris, geçen günlerde Amerika Birleşik Devletleri'nin salgının yeni merkezi olabileceğini konusunda uyarı yapmıştı.

Dünyada Covid-19

Dünya genelinde saat 07.00 itibarıyla Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınında enfekte sayısı 528 bin 897 olurken, 121 bin 697 hasta iyileşti, 383 bin 463 kişi ise Covid-19 taşıyıcısı durumunda. Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı ise 23 bin 737 olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)