NYT'den Trump'a karşı hamle: Korona kurbanlarının isimlerini yayınladılar!

Dünyanın önde gelen gazetelerinden New York Times, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren 98 binden fazla kişinin anısını onurlandırmak üzere bugünkü manşetini salgın kurbanlarına ayırdı. Yaşamını yitirenler için "Onlar sadece listedeki isimler değildi, onlar bizdik" değerlendirmesini yapan gazete, Trump'ın sürekli rakamları vurgulayarak küçümsemeye çalıştığı can kaybı sayısını eleştirdi.

DÜNYA 24.05.2020, 11:35
NYT'den Trump'a karşı hamle: Korona kurbanlarının isimlerini yayınladılar!

ABD’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı can kaybı her geçen gün artarken, salgın ile mücadele edemeyen hükümete yönelik tepkiler de sürüyor.

Başarısız sağlık sistemi sebebiyle can kayıplarını kontrol altına almakta sıkıntı çeken ve tıbbi gereksinimlerin, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) başladığı andan itibaren giderilemediği ABD'de durum ciddiyetini koruyor.

ABD basını, özellikle Donald Trump hükümetine yönelik eleştirilerini sürdürürken, dünyanın en prestijli gazetelerinden New York Times, çarpıcı bir manşetle dikkat çekti. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) kurbanlarının isimlerini ilk sayfaya taşıyan gazete, "100 bine Yakın Ölüm, Hesaplanamayan Bir Zarar" manşetini attı. 

Yaşamını yitirenler için "Onlar sadece listedeki isimler değildi, onlar bizdik" değerlendirmesini yapan gazete, Trump’ın sürekli rakamları vurgulayarak küçümsemeye çalıştığı can kaybı sayısını da eleştirdi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) kurbanlarının yanı sıra, yanlarına hayatlarına ilişkin bilgiler ekleyen gazete, büyük yankı uyandırdı. 

Haberde, söz konusu isimlerin yanına, "Angeline Michalopulos: Asla şarkı söylemekten veya dans etmekten korkmadı.”, “Frank Gabrin: Kocasının kollarında ölen acil servis doktoruydu",  Lila Fenwick:  Harvard Yasası'ndan mezun olan ilk siyahi kadındı." gibi ayrıntılar dâhil edildi.

Yorumlar (0)