NYT'den Trump'a İran eleştirisi

Chicago Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü John J. Mearsheimer, NewYork Times'taki makalesinde ABD Başkanı Donald Trump'ın İran politikasını eleştirdi.

DÜNYA 02.07.2019, 00:45
NYT'den Trump'a İran eleştirisi

Chicago Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü John J. Mearsheimer, "Trump, İran'ın asla nükleer silah edinmemesinden emin olmak istediğini söylüyor fakat onun politikası tam tersi etkiye sahip." dedi.

Chicago Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü John J. Mearsheimer, ABD yönetiminin İran politikasıyla ilgili, ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times için yazdığı makalede, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İran’ın asla nükleer silah edinmemesinden emin olmak istediğini söylüyor ancak onun politikası tam tersi etkiye sahip." ifadelerini kullandı.

"Trump bunu durduramaz!"

Chicago Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü John J. Mearsheimer, Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen gazetelerinden New York Times için "İran nükleer silah yapmak için acele ediyor ve Trump bunu durduramaz" başlıklı makale kaleme aldı.

"Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İran’ın asla nükleer silah edinmemesinden emin olmak istediğini söylüyor fakat onun politikası tam tersi bir etkiye sahip." diyen Chicago Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü John J. Mearsheimer, Amerika Birleşik Devletleri'nin İran’a yönelik uyguladığı geniş kapsamlı yaptırımlarının, İran’ın Amerikan taleplerine teslim olacağına dair ortaya bir kanıt koymadığına vurgu yaptı.

1990’lı yıllarda Irak’a uygulanan ambargonun 100 bin Iraklı sivilin hayatına mal olduğunu fakat Saddam Hüseyin'in buna rağmen yıkılmadığını örnek olarak aktaran Chicago Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü John J. Mearsheimer, "Milliyetçilik, liderlerinin düşmana teslim olmasını talep etmek yerine, insanların birbirlerine sarılmalarına neden olan güçlü bir kuvvettir." şeklinde değerlendirmede bulundu.

"Trump’ın politikası Amerika Birleşik Devletleri’ni köşeye sıkıştırdı"

İran’ın Amerika Birleşik Devletleri baskılarına maruz kalırken boş durmayacağını vurgulayan Chicago Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü John J. Mearsheimer, ilerleyen günlerde muhtemelen bölgede petrol tanker ve tesislerine gizli saldırıların, ABD ve müttefiklerine yönelik vekalet ve siber saldırıların da artabileceğini, bunun da bölgede gerginliği daha da tırmandıracağı uyarısında bulundu.

Chicago Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü John J. Mearsheimer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Trump’ın politikası ABD’yi bir köşeye sıkıştırdı ve göründüğü kadarıyla diplomatik bir çıkış bırakmadı. Bu belli nedenlerden ötürü, İranlı liderler Trump'a güvenmiyor ve sonunda nihayet yaptığı herhangi bir anlaşmadan uzaklaşabileceğini kesinlikle biliyorlar."

Yorumlar (0)